GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Span s neto dobiti od 17,2 milijuna kuna

Span s neto dobiti od 17,2 milijuna kuna
DOBRE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.04.2022 / 15:36
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Span grupa u prvom je tromjesečju ostvarila neto dobit od 17,2 milijuna kuna, 135 posto više nego lani, izvijestili su u petak iz Spana, kao i da za 2021. skupštini predlažu dividendu od pet kuna po dionici.

Poslovne rezultate Span je objavio na Zagrebačkoj burzi, na koju su njegove dionice uvrštene prošle godine, a uz rezultate iz Spana naglašavaju i da je zahvaljujući rezultatima trgovanja njihova dionica nepunih šest mjeseci nakon uvrštenja na službeno tržište Zagrebačke burze uključena u sastav indeksa Crobex.

Za porast prihoda u prvom tromjesečju kažu da je rezultat rasta u svim segmentima poslovanja, pri čemu je najveći rast prihoda od 77 posto ostvaren u području infrastrukturnih usluga (cloud i cyber security rješenja).

Udio prihoda koje Span grupa ostvaruje na inozemnim tržištima porastao je na 84 posto, a najznačajniji rast imali su na tržištu SAD-a, te zatim u Sloveniji, Hrvatskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Iz Spana podsjećaju da su u proteklom tromjesečju akvizirali Ekobit, čime su obje tvrtke proširile portfelj usluga i korisničke baze, dok u idućem razdoblju planiraju daljnje jačanje znanja i vještina Spanovaca te kapaciteta i kompetencija za globalno tržište.

Uz tromjesečne rezultate, objavili su i godišnje izvješće za 2021., po kojemu su prihodi Span grupe porasli 26 posto u odnosu na 2020., i to na 767,3 milijuna kuna, a neto dobit je bila 220 posto viša i iznosila 23,8 milijuna kuna.

U skladu s politikom isplate dividende, Uprava i Nadzorni odbor Spana su na sjednicama 28. i 29. travnja usvojili prijedlog odluke o isplati dobiti za 2021., kojom Skupštini predlažu isplatu dividende u iznosu od pet kuna po dionici.

Span je jedna od vodećih hrvatskih IT kompanija koja posljednjih godina bilježi kontinuirani rast prihoda za više od 20 posto godišnje. Posluju 29 godina, a trenutno zapošljavaju 668 ljudi, i jedan su najvećih IT izvoznika, koji surađuje sa 40 međunarodnih partnera i posluje s više od 1.200 korisnika, među kojima su i neke od vodećih domaćih, regionalnih, ali i globalnih korporacija.

Span grupu čine četiri domaća društva - Span, Bonsai.tech, Trilix i Ekobit, te osam društava-kćeri u Sloveniji, Velikoj Britaniji, SAD-u, Njemačkoj, Ukrajini, Azerbajdžanu, Švicarskoj i Moldaviji.

Tagovi: Span, Bonsai.tech, Trilix, Ekobit
PROČITAJ I OVO
Padaju cijene elektronike, igračaka i odjeće
INTERNET DEFLACIJA
Padaju cijene elektronike, igračaka i odjeće
NEW YORK - Internet kupovina do pojave pandemije dugo je bila otporna na inflaciju. Online cijene počele su rasti u lipnju 2020. godine i povećanje je trajalo sve do srpnja ove godine kada su pale jedan posto u odnosu na lani.
Amazon preuzima iRobot
ŠIRENJE
Amazon preuzima iRobot
SAN FRANCISCO - Amazon će dodatno proširiti svoj asortiman proizvoda za pametni i povezani dom, preuzimanjem američke kompanije iRobot.
Facebook podržavao zlonamjerne mobilne aplikacije
PODRŠKA
Facebook podržavao zlonamjerne mobilne aplikacije
SAN FRANCISCO - Istraživači tvrtke McAfee otkrili su zlonamjerne mobilne aplikacije i agresivnu reklamnu kampanju na jednoj od najvećih svjetskih platformi društvenih medija te upozorili da bi korisnici mogli biti izloženi riziku od napada.
Koliko vam treba pratitelja da biste zaradili na Instagramu?
PRILIKE
Koliko vam treba pratitelja da biste zaradili na Instagramu?
ZAGREB - Neki influenceri i aktivni korisnici mogu zaraditi tisuće dolara za objave na Instagramu.
Rezultati Alibabe bolji od očekivanja
DOBRE BROJKE
Rezultati Alibabe bolji od očekivanja

PEKING - Alibaba je u četvrtak izvijestila o fiskalnoj zaradi u prvom tromjesečju koja je nadmašila očekivanja, što je potaknulo rast njezinih dionica.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE