GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sony u tri godine prodao 50 milijuna komada PlayStation 5 konzole

Sony u tri godine prodao 50 milijuna komada PlayStation 5 konzole
PRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.12.2023 / 14:42
Autor: SEEbiz
TOKYO - Japanski proizvođač elektronike Sony dosegao je novu prekretnicu za svoju PlayStation 5 igraću konzolu, jer je njezina prodaja premašila 50 milijuna prodanih jedinica. Prema analitičarima, s obzirom na to da je njegova prodaja mučena raznim problemima od lansiranja prije tri godine, riječ je o velikom uspjehu.

Kako prenosi francuska novinska agencija AFP, tvrtka je objavila da je PlayStation 5 (PS5) ove godine ponovno dobio snažan zamah, čemu je pridonio i uspjeh videoigara kao što su Marvel's Spider-Man 2, Baldur's Gate 3 i Alan Probuditi se 2.

Prema upućenima na tržištu, ovo je zapanjujuća brojka, jer PS5 nije bio u potpunosti dostupan u maloprodaji polovicu svog životnog ciklusa. Konzola je lansirana na tržište u studenom 2020. godine, kada je svijet bio zahvaćen pandemijom covida-19, a kao posljedica toga došlo je do problema u opskrbnim lancima i globalne nestašice čipova.

"Drago nam je što je ovo blagdansko vrijeme prvi put da imamo potpuni popis igraćih konzola PS5", rekao je Jim Ryan, predsjednik i izvršni direktor Sony Interactive Entertainmenta, prenosi AFP.

Prema pojašnjenjima tvrtke, konzola PlayStation 5 dosegla je granicu od 50 milijuna prodanih primjeraka u gotovo istom razdoblju kao i njezin prethodnik PlayStation 4.

Sony je lansirao svoju prvu konzolu 1994. godine i od tada je tvrtka postala glavni igrač na tržištu igraćih konzola. Prema analitičarima, prihod tvrtke ove bi godine trebao iznositi više od 53 milijarde dolara. Sonyjeva najprodavanija igraća konzola ostaje PlayStation 2 s više od 155 milijuna prodanih jedinica, dok je PlayStation 4 premašio 117 milijuna jedinica.

Od 2001. Microsoftove igraće konzole Xbox postale su glavni izazivači PlayStationa. Iako je Microsoft posljednjih godina ojačao svoju poziciju na tržištu, prema analitičarima, PS5 još uvijek po prodaji nadmašuje najnovije igraće konzole Xbox.

Tagovi: Sony, playstation
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE