GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sheryl Sandberg nakon 12 godina napušta Upravni odbor Mete

Sheryl Sandberg nakon 12 godina napušta Upravni odbor Mete
ODLAZAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.01.2024 / 08:01
Autor: SEEbiz
SAN FRANCISCO - Direktorica Meta Platforms Inc. i bivša glavna operativna direktorica Sheryl Sandberg izjavila je da će ove godine odstupiti iz uprave, napuštajući svoju posljednju službenu funkciju u tvrtki društvenih medija kojoj je pomogla da iz obećavajućeg internetskog startupa preraste u nepokolebljivog digitalnog oglašivača .

"Sa srcem ispunjenim zahvalnošću i umom ispunjenim sjećanjima, dao sam do znanja odboru Mete da se neću kandidirati za ponovni izbor ovog svibnja", napisao je Sandberg u srijedu u objavi na glavnoj Metinoj Facebook mreži. "Ubuduće ću služiti kao savjetnik tvrtke i uvijek ću biti tu da pomognem Meta timovima."

Sandberg, 54, pridružio se Facebooku 2008. kao broj 2 iza suosnivača Marka Zuckerberga kako bi nadgledao oglašavanje, partnerstva, poslovni razvoj i operacije novonastale tvrtke, nakon angažmana u Googleu, McKinsey & Co. i američkom Ministarstvu financija. Ona je 2022. napustila posao operativnog direktora tvrtke, koja je tada bila preimenovana u Meta.

Tijekom svog vremena u tehnološkom divu, koji također posjeduje Instagram i WhatsApp, Sandberg je bila ključna za pretvaranje društvene mreže u stroj za stvaranje novca i jednu od najvećih svjetskih kompanija. U 2022. Meta je donijela gotovo 117 milijardi dolara prihoda, većinom od ciljanog oglašavanja.

Često je služila kao javno lice tvrtke, osobito među kreatorima politike i regulatorima. Kako su se kritike Facebooka i njegovih platformi povećavale posljednjih godina, uključujući teške skandale oko propusta u privatnosti i moderiranju sadržaja, Sandberg se sve više povlačio iz središta pozornosti.

Tagovi: Sheryl Sandberg, META, FACEBOOK, ZUCKERBERG
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE