GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Serengeti planira za početak u BiH zaposliti najmanje 20 radnika

Serengeti planira za početak u BiH zaposliti najmanje 20 radnika
ZAPOŠLJAVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.03.2023 / 07:33
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - Hrvatska konsultantska kompanija za razvoj softvera Serengeti planira zaposliti najmanje 20 ljudi u početku svog poslovanja u Bosni i Hercegovini, kazao je osnivač i predsjednik Uprave kompanije Goran Kalanj danas u Sarajevu na susretu sa novinarima.

Primarni cilj u BiH bit će domaćim developerima, softverskim inžinjerima, Scrum Masterima, arhitektima, dizajnerima, DevOps inženjerima i poslovnim analitičarima ponuditi jedinstvenu priliku rada na enterprise projektima, kao i rad sa različitim tehnologijama, a sve kroz međunarodne saradnje.

- Bosnu i Hercegovinu vidimo kao stratešku lokaciju za širenje našeg odjela razvoja pošto smo uvidjeli da našim klijentima pružamo još veću vrijednost kada formiramo timove sa developerima iz uže regije. Da Bosna i Hercegovina ima vrlo kvalitetan i stručan kadar za razvoj softvera uvjerili smo se kroz dosadašnje suradnje s njima, te smo odlučili i zvanično pokrenuti development centar. Iako planiramo otvoriti fizički ured u Sarajevu, otvoreni smo za mogućnost remote rada za sav kvalitetan kadar koji želi raditi na međunarodnim projektima.

- Od samih početaka naš fokus je na rezultatima, kako individualnim tako i kompanije u cijelosti, što naši klijenti prepoznaju, te nas često preporučuju. dodao je Goran Kalanj.

Ana Milas, direktorica marketinga i razvoja poslovanja, kazala je da Serengeti kao kompanija veliki naglasak stavlja na lični i profesionalni razvoj svakog zaposlenika, te sve aktivnosti radi s tom vodiljom.

- Pokretanjem poslovanja u Bosni i Hercegovini lokalnim developerima nudimo mogućnost da postanu dio zajednice koja iznimno njeguje tzv. work-life balans, a koji i sami potičemo kroz interne aktivnosti. Razvili smo i intrepreneur program unutar kompanije koji motivira i nagrađuje najbolje radnike, te potiče njihov napredak. To nam omogućava da najbolji vlastiti kadar odaberemo za promociju na više funkcije unutar kompanije, a isti koncept ćemo primijeniti i ovdje u BiH, istakla je Milas.

Glavna područja ulaganja Serengetija su turistički sektor, finansijske institucije i proizvodne firme.

Serengeti ima razvojne centre u Zagrebu, Bjelovaru i Varaždinu, te u Kragujevcu u Srbiji. Kako je portal Indikator.ba ranije izvijestio Serengeti je registrovao podružnicu u Bosni i Hercegovini prošle godine sa kapitalom od 5,867.49 KM.

Prema riječima njegovih predstavnika poslije Sarajeva namjera je širenje poslovanja i na druge gradove u BiH.

Tagovi: Serengeti, Ana Milas, Goran Kalanj
PROČITAJ I OVO
Amazon planira otpustiti još 9.000 radnika u nadolazećim tjednima
PLANOVI
Amazon planira otpustiti još 9.000 radnika u nadolazećim tjednima
SEATTLE - Amazon, platforma za e-trgovinu, sljedećih će tjedana otpustiti još 9000 radnika, rekao je danas izvršni direktor Andy Jesse, prenosi CNBC.
Mit ili stvarnost: Mogu li pametni telefoni zamijeniti poslovna računala?
POSLOVNI TELEFON
Mit ili stvarnost: Mogu li pametni telefoni zamijeniti poslovna računala?
Svatko od nas vlasnik je barem jednog mobilnog uređaja i gotovo svi ih koristimo - pretjerano.
Smanjenje neto dobiti M San Grupe u 2022
PAD
Smanjenje neto dobiti M San Grupe u 2022
ZAGREB - Hrvatski distributer i proizvođač informatičke opreme i potrošačke elektronike M San Grupa oštro je smanjila svoju konsolidiranu neto dobit nakon manjinskih udjela.
Adobe objavio rezultate bolje od očekivanih
DOBRE BROJKE
Adobe objavio rezultate bolje od očekivanih
NEW YORK - Adobe je izvijestio o boljem prihodu od očekivanog (4,62 milijarde USD / 4,66 milijardi USD) i zaradi po dionici (3,68 USD / 3,80 USD)
Pravnici PwC-a dobivaju pomoć umjetne inteligencije
POMOĆ
Pravnici PwC-a dobivaju pomoć umjetne inteligencije
NEW YORK - Pravnici u PwC-u imaju novog pomoćnika: chatbota s umjetnom inteligencijom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE