GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rezultati Nvidije nadmašili očekivanja

Rezultati Nvidije nadmašili očekivanja
SJAJNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.02.2024 / 22:39
Autor: Siniša Malus
NEW YORK - Nvidia je objavila rezultate koji su nadmašili očekivanja Wall Streeta za zaradu i prodaju, te je rekla da će prihod tijekom tekućeg tromjesečja biti bolji od očekivanog.

Dionice Nvidije porasle su manje od 7% u produženom trgovanju.

Evo što je tvrtka objavila u usporedbi s onim što je Wall Street očekivao, na temelju ankete analitičara LSEG-a, ranije poznatog kao Refinitiv:

Zarada: 5,15 USD po dionici, prilagođeno, naspram očekivanih 4,64 USD po dionici.
Prihod: 22,10 milijardi dolara, naspram očekivanih 20,62 milijarde dolara.

Nvidia je rekla da očekuje 24,0 milijarde dolara prodaje u tekućem kvartalu. Analitičari koje je anketirao LSEG tražili su 5,00 dolara po dionici na 22,17 milijardi dolara prodaje.

Nvidia je zabilježila 12,29 milijardi dolara neto dobiti tijekom tromjesečja, ili 4,93 dolara po dionici, što je povećanje od 769% u odnosu na prošlogodišnjih 1,41 milijardu dolara ili 57 centi po dionici.

Nvidia je bila glavni korisnik nedavne opsjednutosti tehnološke industrije velikim modelima umjetne inteligencije, koji su razvijeni na tvrtkinim skupim grafičkim procesorima za poslužitelje.

Nvidijin ukupni prihod porastao je za 265% u odnosu na prošlu godinu, temeljen na snažnoj prodaji AI čipova za poslužitelje, posebno tvrtkinih "Hopper" čipova poput H100, navodi se.

Ta je prodaja prijavljena u tvrtkinom poslovanju podatkovnog centra, koji sada čini većinu Nvidijinih prihoda. Prodaja podatkovnih centara porasla je 409% na 18,40 milijardi USD.

Tvrtkino poslovanje s igrama, koje uključuje grafičke kartice za prijenosna i osobna računala, poraslo je samo 56% u odnosu na prethodnu godinu na 2,87 milijardi dolara. Grafičke kartice za igranje bile su Nvidijin primarni posao prije nego što su njezini AI čipovi počeli uzimati maha, a neke od Nvidijinih grafičkih kartica mogu se koristiti za AI.

Nvidijine manje tvrtke nisu pokazale isti meteorski rast. Njegovo automobilsko poslovanje palo je 4% na 281 milijun dolara prodaje, a njegovo OEM i ostalo poslovanje, koje uključuje kripto čipove, poraslo je 7% na 90 milijuna dolara. Nvidijin posao proizvodnje grafičkog hardvera za profesionalne aplikacije porastao je 105% na 463 milijuna dolara.

Tagovi: nVIDIA, AI, dionice
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE