GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rezultati Mete nadmašili očekivanja

Rezultati Mete nadmašili očekivanja
SJAJNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.10.2023 / 08:07
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Meta je izvijestila o boljim rezultatima od očekivanih za treće tromjesečje jer su prihodi porasli za 23%, što je najbrža stopa rasta od 2021.

Dionica je isprva porasla u produljenom trgovanju nakon izvješća, ali je zatim preokrenula kurs i pala za više od 3% nakon upozoravajućih komentara šefice financija Susan Li o potencijalnoj mekoći oglasa vezanoj uz sukob na Bliskom istoku.

Zarada po dionici: 4,39 USD naspram 3,63 USD očekivanih od strane LSEG-a, ranije poznatog kao Refinitiv
Prihod: 34,15 milijardi dolara naspram 33,56 milijardi dolara koje očekuje LSEG
Ulagači također gledaju na broj korisnika:

Meta bilježi brži rast u svom osnovnom poslovanju s digitalnim oglasima jer se klijenti oporavljaju od teške 2022. godine, kada su prihodi pali tri kvartala zaredom. Prodaja je skočila s 27,71 milijarde dolara godinu dana ranije. Neto prihod porastao je 164% na 11,58 milijardi USD, ili 4,39 USD po dionici, sa 4,4 milijarde USD, ili 1,64 USD po dionici, godinu dana ranije.

Metino poslovanje nadmašuje konkurente. Alphabet, matična tvrtka Google, u svom izvješću o zaradi u utorak navodi da su prihodi od oglasa porasli za oko 9,5%, dok je manji konkurent Snap izvijestio o rastu prihoda od 5%.

Čini se da je velik dio Metinog ponovnog ubrzanja to što je najdalje napredovala u smislu poboljšanja učinkovitosti svojih online oglasa nakon Appleovih promjena privatnosti u iOS-u 2021., što je otežalo programerima aplikacija ciljanje korisnika. Meta je istaknula svoja ogromna ulaganja u umjetnu inteligenciju kao ključnu tehnologiju koja joj je pomogla pronaći trgovce na malo koji žele ponuditi ciljane promocije kupcima.

Izvršni direktor Mark Zuckerberg rekao je na pozivu za zaradu da je do sada ove godine tvrtka zabilježila povećanje vremena provedenog na Facebooku od 7% i povećanje od 6% na Instagramu "kao rezultat naših poboljšanja preporuka".

Susan Li, šefica financija Mete, rekla je analitičarima tijekom poziva da je internetska trgovina najviše pridonijela rastu prihoda od oglasa u odnosu na prethodnu godinu, a slijede je roba široke potrošnje i igre.

Međutim, Li je rekao da je tvrtka proširila svoj raspon planiranih prihoda za četvrti kvartal zbog nepredvidivosti na Bliskom istoku zbog rata između Izraela i Hamasa.

"Primijetili smo blaže oglase na početku četvrtog tromjesečja, u korelaciji s početkom sukoba, što je zabilježeno u našim izgledima prihoda za četvrto tromjesečje", rekao je Li tijekom poziva. "Teško nam je pripisati mekoću potražnje izravno bilo kojem specifičnom geopolitičkom događaju."

Meta je rekla da očekuje prihod od 36,5 do 40 milijardi dolara u tekućem kvartalu. Analitičari su očekivali prodaju u tromjesečju od 38,85 milijardi dolara, prema LSEG-u. Na sredini raspona, rast u tromjesečju bit će oko 19% veći u odnosu na prethodnu godinu.

Tagovi: Meta, Facebook, Meta Platforms, Mark Zuckerberg
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE