GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Reddit pokreće dugo očekivani IPO, želi prikupiti 748 milijuna dolara

Reddit pokreće dugo očekivani IPO, želi prikupiti 748 milijuna dolara
IPO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.03.2024 / 15:42
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Reddit Inc. i njegovi investitori otkrili su dodatne pojedinosti o onome što bi trebalo biti jedna od najvećih ovogodišnjih inicijalnih javnih ponuda u kojoj žele prikupiti čak 748 milijuna dolara.

Platforma društvenih medija rekla je u podnesku u ponedjeljak da ona i njeni investitori planiraju prodati 22 milijuna dionica za 31 do 34 dolara svaka. Oko 15,3 milijuna tih dionica prodat će tvrtka, a ostatak investitori i zaposlenici Reddita.

Na vrhu tog raspona, Reddit, čiji su korisnici pomogli u stvaranju ludnice za dionicama memea 2021., imao bi tržišnu vrijednost od 5,4 milijarde dolara, na temelju očekivanih 158,98 milijuna dionica.

Oko 8% udjela u IPO-u izdvaja se za korisnike Reddita i moderatore koji su kreirali račune prije 1. siječnja, kao i neke članove uprave te prijatelje i obitelji nekih zaposlenika i direktora. Te dionice neće biti podvrgnute blokadi, što znači da ih vlasnici mogu prodati na dan otvaranja trgovanja, prema Redditovoj prijavi američkoj Komisiji za vrijednosne papire i burzu koja potvrđuje ranije izvješće Bloomberg Newsa.

IPO vode Morgan Stanley, Goldman Sachs Group Inc., JPMorgan Chase & Co. i Bank of America Corp., prema podacima Reddita. Kompanija planira trgovati svojim dionicama na New York Stock Exchange pod simbolom RDDT.

Više od dvije godine Redditovo uvrštavanje na kotaciju odražava uspone i padove tržišta, počevši od njegove prve povjerljive prijave 2021., kada su IPO-i na američkim burzama postavili rekord svih vremena od 339 milijardi dolara, prema podacima koje je prikupio Bloomberg.

Reddit je prikupio sredstva te godine, a investitori su ga tada prcocjenjivali na 10 milijardi dolara. Bloomberg News je sljedeće godine izvijestio da bi mogao biti procijenjen na čak 15 milijardi dolara u IPO-u.

Tagovi: Reddit, ipo, dionice, organ Stanley, Goldman Sachs, JPMorgan
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE