GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Potez Amazona potopio dionice PayPala

Potez Amazona potopio dionice PayPala
POTOP
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.12.2023 / 20:20
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Amazon je kasno u srijedu obavijestio korisnike da će uskoro prestati prihvaćati Venmo kao način plaćanja.

Tvrtka je rekla da više neće dopuštati korisnicima da plaćaju pomoću Venma od 10. siječnja, prema obavijesti poslanoj korisnicima Amazona. Amazon će i dalje prihvaćati Venmo debitne i kreditne kartice, stoji u obavijesti. Venmo je ovaj potez najavio u zasebnoj obavijesti objavljenoj na svojoj web stranici.

"Zbog nedavnih promjena, Venmo se više ne može dodati kao način plaćanja", rekla je tvrtka. "Venmo će ostati dostupan korisnicima koji ga trenutno imaju omogućen u svom Amazon novčaniku do 01/10/24."

Dionice PayPala, koji posjeduje Venmo, skliznuo je više od 2% u popodnevnom trgovanju u četvrtak.

Potez je nagli preokret. Amazon je u listopadu prošle godine najavio da će dodati Venmo kao način plaćanja na blagajni, dajući kupcima više opcija za plaćanje svojih kupnji. Venmo je popularna usluga plaćanja koja korisnicima omogućuje trenutno slanje novca jedni drugima.

Glasnogovornik Amazona potvrdio je promjenu i rekao da će kupci i dalje moći koristiti "gotovo desetak drugih metoda plaćanja". Tvrtka nije pojasnila zašto uklanja Venmo kao način plaćanja.

Glasnogovornik Venma rekao je za CNBC u izjavi da su se tvrtka i Amazon složili onemogućiti uslugu plaćanja kao opciju, dodajući: "Imamo snažan odnos s Amazonom i veselimo se nastavku nadogradnje na njemu."

Tagovi: amazon, paypal, venmo
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE