GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pod pritiskom EU, TikTok je uklonio više od 500.000 videa o ratu Izraela i Hamasa

Pod pritiskom EU, TikTok je uklonio više od 500.000 videa o ratu Izraela i Hamasa
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.10.2023 / 07:50
Autor: SEEbiz
BRUXELLES - Platforma TikTok objavila je da je uklonila 500.000 videa i zatvorila 8.000 prijenosa uživo o ratu Izraela i Hamasa, nekoliko dana nakon što je EU podsjetio na svoju obvezu borbe protiv ilegalnog sadržaja.

"Od 7. listopada uklonili smo više od 500.000 videa i zatvorili 8.000 live streamova u danom području, zbog kršenja naših pravila", objavio je TikTok na svom blogu u nedjelju, dodajući da je ojačao svoje timove za kontrolu sadržaja.

Bruxelles je u četvrtak upozorio kinesku društvenu mrežu, popularnu među mladima, na obvezu borbe protiv "ilegalnih sadržaja" i "lažnih informacija" u provedbi nove uredbe EU-a o digitalnim uslugama (DSA).

"Imate posebnu obvezu zaštititi (korisnike) od nasilnog sadržaja... koji, čini se, kruži u velikom broju na vašoj platformi bez posebnih sigurnosnih kontrola", napisao je europski povjerenik za digitalne platforme Thierry Bretnon u pismu šefu TikToka Shu Ziju. Chu.

Europski povjerenik izdao je slična upozorenja platformama Meta, X (bivši Twitter) i YouTube, u vrijeme kada su platforme bile preplavljene nasilnim sadržajem i dezinformacijama o ratu Izraela s palestinskim Hamasom.

"Odmah smo mobilizirali značajne resurse" za provedbu "naše politike protiv nasilja, uključujući okupljanje ključnih članova našeg globalnog tima i 40.000 sigurnosnih stručnjaka", rekao je TikTok.

Također kažu da su poboljšali sustav za "proaktivno automatizirano otkrivanje" takvog sadržaja u stvarnom vremenu i povećali broj kontrolora koji govore arapski i hebrejski.

U borbi protiv lažnog sadržaja, TikTok podsjeća da surađuje s organizacijama za provjeru podataka, uključujući France Press, na više od 50 jezika, uključujući arapski i hebrejski.

TikTok je također ograničio prijenose uživo i neke "hashtagove".

Nekoliko društvenih mreža već je odgovorilo na zahtjeve Europske komisije, uključujući Meta i X.

Platforma X izjavila je da je povukla ili označila desetke tisuća poruka, no Bruxelles je, ocijenivši taj odgovor nedovoljnim, otvorio dublju istragu protiv mreže Elona Muska, rekao je danas Thierry Breton.

Monitoring tvrtka Visibrain izbrojala je 166 milijuna poruka o ratu na Twitteru, Facebooku, Instagramu, YouTubeu i Tiktoku do 7. listopada. To je 47 posto više nego za Svjetsko prvenstvo u nogometu 2022., koje je bilo jedan od najkomentiranijih događaja u svijetu.

Tagovi: Tiktok, iZRAEL, hAMAS
PROČITAJ I OVO
Tržišna vrijednost Alphabeta premašila dva bilijuna dolara
SKOK
Tržišna vrijednost Alphabeta premašila dva bilijuna dolara
NEW YORK - Googleova matična tvrtka Alphabet dostigla je novu prekretnicu s tržišnom kapitalizacijom koja je premašila dva bilijuna dolara.
Samsung premijerno predstavio novu liniju inovativnih kućanskih uređaja te audio i video opreme
PREMIJERA
Samsung premijerno predstavio novu liniju inovativnih kućanskih uređaja te audio i video opreme
ZAGREB — Tvrtka Samsung Electronics premijerno je u Hrvatskoj predstavila nove uređaje iz kategorije bijele tehnike na našem tržištu, koji su već sada dostupni za kupovinu, kao i novu liniju Samsung televizora i soundbarova, samo 24 sata nakon europske premijere.
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE