GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pinterestove prognoze slabe, najavljena integracija oglasa s Googleom

Pinterestove prognoze slabe, najavljena integracija oglasa s Googleom
PESIMIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.02.2024 / 09:10
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Pinterest je u četvrtak prognozirao prihode u prvom tromjesečju znatno ispod procjena Wall Streeta, što je znak da se suočava s jakom konkurencijom većih igrača na društvenim mrežama, čak i dok se tržište digitalnog oglašavanja stabilizira.

Međutim, dionice tvrtke sa sjedištem u San Franciscu u Kaliforniji, koje su pale za više od 9%, smanjile su gubitke u produženom trgovanju nakon što je CEO Bill Ready najavio ugovor o integraciji oglasa s Googleom.

Dogovor, koji će omogućiti Pinterestu posluživanje oglasa putem Googleovog Ad Managera, pomoći će u unovčavanju nekoliko neunovčenih međunarodnih tržišta, dodao je Ready.

Prošle je godine Pinterest sklopio partnerstvo s divom e-trgovine Amazon.com, za koji su analitičari rekli da će ove godine povećati materijalnu potrošnju na oglašavanje na njegovoj platformi.

"Potražnja za oglasima trećih strana raste kao što smo i očekivali... i sada vidimo da doprinosi našem rastu u ovom kvartalu", rekao je Ready.

Pinterest se suočava s konkurencijom poput Facebooka i Instagrama u vlasništvu TikToka i Meta Platforms, koji su postali glavne platforme za oglašivače u nesigurnom gospodarstvu zbog svoje opsežnije baze korisnika i većeg angažmana za ciljane oglase.

"Pinterestove solidne, ali nespektakularne brojke u četvrtom kvartalu trebale bi se pomno ispitati od strane tržišta, zbog čega je Meta prošlog tjedna nadmašila očekivanja", rekao je Jeremy Goldman, analitičar Insider Intelligencea.

Potrošnja na oglase u kategoriji kupnje, koja je obično jedan od velikih oglašivača u blagdanskom tromjesečju, porasla je za manje od 1% uzastopno, rekla je Reutersu tvrtka Sensor Tower za istraživanje tržišta u utorak.

Potrošnja na oglase iz kategorija softvera i igara u SAD-u zabilježila je uzastopno povećanje od 34% odnosno 22% u četvrtom kvartalu za Pinterest, dodao je Sensor Tower.

Globalni mjesečni aktivni korisnici (MAU) na Pinterestu, koji korisnicima omogućuje stvaranje online pinboarda, porastao je za 11% na 498 milijuna u četvrtom kvartalu u usporedbi s procjenama od 484,5 milijuna.

Pinterest je objavio prihod od 981,3 milijuna dolara za četvrto tromjesečje koje je završilo 31. prosinca, nedostajući procjenama od 990,6 milijuna dolara.

Isključujući stavke, tvrtka je zaradila 53 centa po dionici, nadmašivši procjene od 51 centa.

Tagovi: Pinterest, Google, Amazon, Instagram, Facebook, TikTok
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE