GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

OpenAI i Axel Springer išli u deal bez presedana: Vijesti će kreirati ChatGPT

OpenAI i Axel Springer išli u deal bez presedana: Vijesti će kreirati ChatGPT
NOVA STVARNOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.12.2023 / 19:58
Autor: SEEbiz
NEW YORK - OpenAI i Axel Springer, globalni izdavač vijesti, postigli su dogovor bez presedana koji omogućuje ChatGPT-u da sažima vijesti iz medija kao što su Politico i Business Insider, objavile su tvrtke u srijedu.

Ova informacija dolazi u trenutku kada izdavači, umjetnici, pisci i tehnolozi sve više odmjeravaju ili pokreću pravne radnje protiv tvrtki koje stoje iza popularnih alata generativne umjetne inteligencije, uključujući chatbotove i modele za generiranje slika, zbog navodnog korištenja njihovog sadržaja ili kreacija kao podataka za obuku. Na primjer, John Grisham, George R.R. Martin i drugi istaknuti autori tužili su OpenAI u rujnu zbog navodnog kršenja autorskih prava.

Nakon što ugovor OpenAI-Axel Springer stupi na snagu, kada korisnik postavi ChatGPT pitanje, on će odgovoriti sa sažetcima novinskih članaka iz medijskih kuća kao što su Politico, Business Insider, Bild i Welt. Chatbot će također uključivati članke koji bi inače bili ograničeni na pretplatnike tih prodajnih mjesta, prema priopćenju, a odgovori će uključivati "atribuciju i poveznice na cjelovite članke radi transparentnosti".

Partnerstvo slijedi nakon dogovora koji je OpenAI sklopio s Associated Pressom u srpnju, dopuštajući mu da licencira AP-ovu arhivu vijesti za podatke o obuci.

Kao dio sporazuma, Axel Springer će osigurati sadržaj svojih medijskih marki kao podatke za obuku za OpenAI-jeve velike jezične modele, kao što je GPT-4, AI model koji pomaže pokretanju ChatGPT-a.

News Media Alliance, trgovačka grupa koja predstavlja više od 2200 izdavača, objavila je istraživanje u listopadu koje sugerira da se skupovi podataka koji se koriste za treniranje popularnih AI modela "znatno" više oslanjaju na sadržaj izdavača, nadmašujući ga faktorom u rasponu od preko pet do gotovo 100, u usporedbi s generičkim web sadržajem.

Tagovi: OpenAI, Axel Springer, ChatGPT, politico, welt, vild
PROČITAJ I OVO
Span značajno smanjio dividendu
DIVIDENDA
Span značajno smanjio dividendu
ZAGREB - Span je objavio godišnje izvješće za 2023. godinu, rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine te je dao prijedlog raspodjele dobiti iz 2023. godine i iz zadržane dobiti iz prethodnih godina.
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
REZOVI
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
SAN FRANCISCO - U valu otpuštanja koje je Google provodio proteklih tjedana, kompanija je zatvorila cijeli američki tim zadužen za Python, javlja HT.
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
NEW YORK - Amazon je izvijestio o boljoj zaradi i prihodu od očekivanog za prvo tromjesečje, potaknuto rastom oglašavanja i računalstva u oblaku.
Span: Prihodi u prvom kvartalu porasli, neto dobit smanjena
SOLIDNO
Span: Prihodi u prvom kvartalu porasli, neto dobit smanjena
ZAGREB - Span je objavio nerevidirane poslovne rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine. Poslovni prihodi Span Grupe bilježe rast od 33 posto u odnosu na isto razdoblje lani te iznose 34 milijuna eura.
Fantastični rezultati Samsunga u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Fantastični rezultati Samsunga u prvom kvartalu
SEUL - Samsung Electronics, najveći svjetski proizvođač memorijskih čipova, objavio je da je operativna dobit skočila za 932,8% u prvom kvartalu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE