GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Njemački ured za tržišno natjecanje ispitat će naknade za PayPal

Njemački ured za tržišno natjecanje ispitat će naknade za PayPal
NAKNADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.01.2023 / 20:50
Autor: SEEbiz / DPA
BERLIN - Njemački Savezni ured za kartele objavio je u ponedjeljak da je pokrenuo postupak protiv servisa za online plaćanje PayPal zbog sumnje da ometa tržišno natjecanje i ograničava konkurentne cijene.

Razlog iza ovog poteza su korisnički uvjeti PayPala za premijska plaćanja i način na koji je PayPal predstavljen, priopćio je ured iz svog sjedišta u Bonnu.

"Ove bi klauzule mogle ograničiti tržišno natjecanje i predstavljati kršenje zabrane zlouporabe", rekao je predsjednik ureda kartela Andreas Mundt.

Potrošači bi mogli plaćati više cijene usluge neizravno kroz više cijene proizvoda, rekao je. Ured bi sada istražio tržišnu snagu PayPal-a i opseg u kojem su online trgovci ovisni o usluzi plaćanja.

Točnije, kartel tvrdi da PayPal zabranjuje trgovcima da nude svoju robu i usluge po nižim cijenama kupcima koji koriste uslugu plaćanja koja je jeftinija od PayPalove.

Također im je zabranjeno isticanje preferencija za uslugu plaćanja koja nije ona koju nudi PayPal i olakšavanje njihove upotrebe za korisnike.

"Ako su trgovci spriječeni uzeti u obzir različite troškove različitih načina plaćanja ili odgovarajućih premija ili popusta, tada se drugi i novi načini plaćanja ne mogu suprotstaviti konkurenciji u cijeni i kvaliteti ili uopće ne dolaze na tržište", rekao je Mundt.

U Njemačkoj postoje značajne razlike u naknadama za usluge plaćanja putem interneta, a trgovci ih prebacuju na kupca. PayPal nije samo vodeći pružatelj usluga u sektoru u Njemačkoj, već i jedan od najskupljih.

Tagovi: Njemački ured za tržišno natjecanje ispitat će naknade, PayPal
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE