GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

New York službeno uklonio gotovo sve telefonske govornice

New York službeno uklonio gotovo sve telefonske govornice
KRAJ JEDNE ERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.05.2022 / 09:52
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Obilježavajući kraj jedne ere, njujorške gradske vlasti u ponedjeljak su uklonile gotovo sve svoje telefonske govornice, koje su posljednjih godina postale žrtve sveprisutnosti besplatnog Wi-Fi-ja i mobitela.

No obožavatelje Supermana može tješiti činjenica da će Manhattan zadržati četiri govornice na gornjoj zapadnoj strani Mannhattana, poznate i kao improvizirane svlačionice za novinara Clarka Kenta dok se transformirao u 'Čovjeka od čelika'. One će se očuvati kao povijesni primjerci.

Po pisanju lokalnih medija, Manhattan će zadržati četiri 'starinske' telefonske govornice na Upper West Sideu i na West End Avenue u 66., 90., 100. i 101. ulici.

Desetljećima su se telefonske govornice pojavljivale u pop kulturi, od stripova do holivudskih blockbustera i TV emisija.

No ta je era zavrena u ponedjeljak ujutro, kada je, pred predstavnicima medija, predsjednik općine Manhattan, Mark Levine prisustvovao demontiranju posljednjih dviju na uglu 7. avenije i 50. ulice koje su potom ukrcane u kamion.

Levine je na Twitteru napisao kako je "ipak osjetio tračak nostalgije kad je vidio kako govornice odlaze u povijest".

Fiksne telefonske govornice počele su se uklanjati s ulica New Yorka početkom 2000-ih u vrijeme širenja upotrebe mobitela, a potom su od 2010. nestajale još brže nakon početka ere pametnih telefona.

U raznim dijelovima grada do danas je postupno uklonjeno 8400 govornica na 6452 mjesta.

Godine 2015. Manhattan je počeo s postavljanjem tisuća LinkNYC pristupnih točaka koje nude WiFi i besplatne lokalne pozive. Ti novi kiosci postupno će se povezivati s 5G mrežom.

"Uistinu kraj jedne ere, ali i, nadajmo se, početak nove s više pravičnosti u pristupu tehnologiji", rekao je Levine, misleći na četvrti sjevernog Manhattana, poput Harlema, koje su slabije pokrivene telefonskim i internetskim mrežama.

Tagovi: New York, telefonske govornice, Manhattan
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE