GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Netflix objavljuje statistiku gledanosti za gotovo sve naslove

Netflix objavljuje statistiku gledanosti za gotovo sve naslove
IZNENAĐENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.12.2023 / 08:32
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Netflix je u utorak objavio svoje prvo izvješće "Što smo gledali", koje rangira gotovo sve njegove emisije i filmove prema broju sati gledanja u posljednjih šest mjeseci. Netflix će objavljivati ažurirana izvješća svakih šest mjeseci, rekla je tvrtka.

Netflix je dugo bio na glasu zbog nedostatka transparentnosti u pogledu popularnosti svojih serija i filmova. To je dovelo do određenog nepovjerenja u zajednici kreatora, priznao je jedan od izvršnih direktora Ted Sarandos tijekom konferencijskog poziva s novinarima u utorak. Netflix je svoje podatke o gledanosti držao privatnima dok je gradio svoje poslovanje kako bi mogao eksperimentirati, a da podatke nije davao potencijalnim konkurentima, rekao je Sarandos.

"Ovo su stvarni podaci koje koristimo za vođenje poslovanja", rekao je Sarandos. "Ja sam suizvršni direktor javne tvrtke, tako da dijeljenje loših informacija ima posljedice."

Netflix sada ima gotovo 250 milijuna globalnih pretplatnika, daleko nadmašujući bilo koji drugi streaming servis. To je Sarandosu dalo samopouzdanje da može biti otvoren sa statistikom gledanosti. Holivudski glumci i pisci spomenuli su povećanu transparentnost tijekom svojih štrajkova ranije ove godine dok su se zalagali da budu plaćeni u skladu s načinom na koji publika konzumira njihov sadržaj. Netflix je također pokrenuo razinu oglašavanja koja zahtijeva veću transparentnost jer robne marke žele informacije o tome koliko se često gledaju određene emisije i filmovi.

"Ovo je vjerojatno više informacija nego što vam je potrebno, ali mislim da stvara bolje okruženje za cehove, za nas, za producente, za kreatore i za tisak", rekao je Sarandos.

Prva sezona "Noćnog agenta", originalnog Netflixovog akcijskog trilera, bila je najgledanija serija ovog servisa u proteklih šest mjeseci, prikupivši 812 milijuna sati gledanja. "The Mother", s Jennifer Lopez u glavnoj ulozi, bio je najbolji film usluge streaminga. Između siječnja i lipnja, 55% gledanja Netflixa dolazilo je iz originalnih filmova i serija, a 45% iz licenciranih naslova, rekao je Sarandos.

Netflix je otkrio informacije o gledanosti za više od 18.000 naslova, što čini 99% ukupnog gledanja, a svi naslovi gledani su više od 50.000 sati.

Tagovi: netflix, streaming, video
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE