GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Namics se spojio sa Isobarom: Nova kompanija najavljuje dodatne investicije u Srbiju

Namics se spojio sa Isobarom: Nova kompanija najavljuje dodatne investicije u Srbiju
SPAJANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.11.2020 / 10:56
Autor: SEEbiz
BEOGRAD -  Vodeće švajcarske digitalne agencije Isobar Švajcarska i Namics - A Merkle Company, koja od 2014. godine posluje na tržištu Republike Srbije, organizaciono su se spojile u jednu kompaniju i od januara 2021. poslovaće pod imenom Merkle.

Kako saopštavaju iz beogradske kancelarije Namics, ova integracija će doneti nova radna mesta i mogućnost da srpski softverski inženjeri savladaju nove usko-specifične IT oblasti.

Iz Namicsa dodaju da će investicije u Srbiji biti usmerene na jačanje postojećih odseka za Java, .NET i Frontend tehnologije, dizajn, Salesforce i QA, ali i da je planirano osnivanje novih timova.

„Do kraja ove godine ostvarićemo rast zapošljavanja od više od 40 odsto, a sličan ritam očekuje nas i u 2021. godini. Planom integracije obuhvaćena su nova radna mesta za srpske softverske stručnjake i mogućnost da se usavršavaju u različitim IT oblastima. Merkle je svetski poznat po rešenjima za poslovanje zasnovano na podacima, pa će baze podataka i korisničko iskustvo biti neki od segmenata iz kojih ćemo omogućiti dodatnu ekspertizu”, istakao je Filip Gort, direktor beogradske kancelarije Namics.

Gort podseća da je kancelarija u Beogradu 2014. otvorena kao prvo i jedino Namics-ovo predstavništvo izvan Švajcarske i Nemačke: „Počevši od odličnog znanja koje studenti stiču na fakultetima kao što su ETF i Matematički do stručnosti i poslovne etike, srpsko IT tržište pokazalo se kao izuzetno perspektivno. Ova integracija omogući će nam da dodatno razvijamo digitalni sektor i u Republici Srbiji i na međunarodnom nivou.”

Gort napominje da su srpski softverski inženjeri doprineli uspehu nekih od najvažnijih Namics projekata.

„Beogradska kancelarija se iz godine u godinu potvrđivala kao strateški važna lokacija za Namics. Na primer, projekat „Relaunch Sunrise. Mobile First” doneo nam je priznanje za najbolje primenjenu digitalnu transformaciju”, ističe Gort.

Merkle za region Nemačke, Austrije i Švajcarske koji predvodi Patrik Gamrid deo je globalne kompanije Merkle. Više od 30 godina, Merkle razvija rešenja za kompanije sa Fortune 1000 liste i vodeće nevladine organizacije. Zajedno sa kompanijama Carat, dentsu X, iProspect, Isobar, dentsumcgarrybowen, MKTG, Vizeum i Posterscope, Merkle posluje u okviru dentsu international grupacije.

Tagovi: Namics, Isobar, Merkle, IT sektor, Filip Gort
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE