GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Najteža godina za Huawei

Najteža godina za Huawei
PROBLEMI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.02.2021 / 22:21
Autor: SEEbiz / PC Press
LONDON - Činjenica da u posljednje vrijeme, a zbog američkih sankcija, Huawei ima problema, nije nova.

Unatoč naporima tvrtke da prevlada ove sankcije, učinci se itekako osjećaju. Zbog toga stižu informacije da je Huawei već najavio dobavljačima da će ove godine naručiti znatno manje komponenata za svoje telefone, a smanjenje će vjerojatno biti više od polovine.

Očito će ovo biti najteža godina za Huawei, barem kad je riječ o broju prodanih i proizvedenih telefona, piše PC Press.

Očekuje se da će, prema planovima za nabavu dijelova, ove godine tvrtka proizvesti između 70 i 80 milijuna telefona. To je smanjenje za više od 60 posto u odnosu na 2020. godinu, kada je proizvedeno 189 milijuna telefona. Neki dobavljači čak očekuju da će tijekom godine doći do dodatnih smanjenja, tako da će biti proizvedeno oko 50 milijuna telefona.

Pad prodaje konstantan je otkako je Huawei izgubio mogućnost ugrađivanja Googleovih usluga u svoje telefone. To je ujedno bio razlog nedavne prodaje njihovog podbrenda Honor, kao i razlog zašto je Huawei već otpao s popisa pet najvećih proizvođača telefona na globalnoj razini.

Izvršni direktor Huaweija, Ren Zhengfei, već je kontaktirao administraciju Bidena kako bi preispitao odluku, ali malo je vjerojatno da će u tom pogledu biti promjena u narednom razdoblju.

Tagovi: Huawei, trgovinski rat, Ren Zhengfei, Joe Biden
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE