GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Microsoft preuzima Nuance

Microsoft preuzima Nuance
ŠIRENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.04.2021 / 07:58
Autor: SEEbiz / vidi.hr
REDMOND - Poznati stručnjak na polju tehnologije prepoznavanja govora i glasovnog upravljanja Nuance uskoro će postati nova akvizicija Microsofta.

Ekipa iz Redmonda, koja je nedavno kupila Discord, prema informaciji kojom raspolaže Bloomberg, sada se sprema potrošiti 16 milijardi dolara na Nuance, tvrtku koja je poznata po aplikacijama za glasovno upravljanje koje se već mogu naći u računalima, ali i u televizorima Samsunga i automobilima BMW-a. Pored toga, Nuance je poznat i po aplikaciji tipkovnice Swype, koja još uvijek drži svjetski Guinessov rekord u brzom pisanju tekstualnih poruka, pa je mnogi drže najboljom Android tipkovnicom.

Glavni razlog zbog kojeg je Nuance posebno zanimljiv Microsoftu leži u tehnologiji prepoznavanja glasa pomoću AI-a koju bi rado ugradio u svoje proizvode, kao i koristio brojne druge AI alate, uključujući i one za korisničke servise, po kojima je Nuance također poznat i priznat u svijetu.

Microsoft je već surađivao s Nuanceom na projektu Cloud for Healthcare i drugim projektima, uključujući i onaj koji bi razgovore između pacijenta i liječnika mogao pretvarati u medicinske bilješke.

Iz perspektive korisnika, akvizicija ne bi trebala naškoditi nekim postojećim Nuanceovim proizvodima poput Dragon Anywhere aplikacije za diktiranje, jer će Microsoft prvenstveno koristiti Nuanceovu tehnologiju za svoje nove projekte, aplikacije i servise, dok postojeće navodno nema namjeru dirati.

Tagovi: Microsoft, Nuance, Swype, Cloud for Healthcare, BMW, tehnologija prepoznavanja govora, Discord
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE