GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Microsoft najavio promjene u aplikaciji Teams nakon pritisaka iz Bruxellesa

Microsoft najavio promjene u aplikaciji Teams nakon pritisaka iz Bruxellesa
PROMJENE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.08.2023 / 13:39
Autor: SEEbiz
REDMIND - Američki tehnološki div Microsoft obvezao se prekinuti vezu između svoje komunikacijske aplikacije Teams i softverskog paketa Office, prenosi francuska novinska agencija AFP. Europska komisija optužuje Microsoft da ovim linkom pretjerano ograničava konkurenciju.

U Bruxellesu je stoga krajem srpnja najavljena antimonopolska istraga Microsofta, a tvrtka je tada najavila suradnju u istrazi.

Microsoftova potpredsjednica za europska pitanja, Nanna-Louise Linde, objavila je danas da od 1. listopada aplikacija Teams više neće biti uključena u pakete Microsoft 364 i Office 365 u Europskom gospodarskom prostoru (EEA) i Švicarskoj. Od sada će potrošači moći kupiti te softverske pakete bez aplikacije Teams po nižoj cijeni, dodala je.

Linde je pritom izrazio nadu da se najavljenim promjenama smisleno rješavaju zabrinutosti Europske komisije, uz obrazloženje da se istraga nastavlja i da oni nastavljaju sudjelovati u njoj.

Povod za istragu bila je žalba američke tvrtke Slack u srpnju 2020. Tvrtka razvija istoimenu aplikaciju koja poput Teamsa omogućuje sigurno slanje poruka, dijeljenje dokumenata i video pozive.

Aplikacija Teams doživjela je veliki procvat tijekom pandemije covida-19 jer omogućuje, između ostalog, video pozive te razmjenu poruka i datoteka, za čime je u vrijeme rada na daljinu i obrazovanja bila velika potražnja. Isto vrijedi i za neke druge aplikacije, posebice Zoom, Google Meet i Cisco Webex.

Ipak, Microsoft Teams povezao se sa svojim nadaleko proširenim softverom Office 365 i Microsoft 365, što bi, prema upozorenjima iz Bruxellesa, moglo značiti nelojalnu konkurenciju drugim pružateljima koji nemaju takve mogućnosti za promociju svoje aplikacije.

Tagovi: Microsoft, Teams
PROČITAJ I OVO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
SOLIDNO
Ebay u tromjesečju s većim prihodom i manjom dobiti
NEW YORK - Američka internetska trgovina Ebay u prvom je kvartalu zabilježila 2,6 milijardi dolara (2,4 milijarde eura) prihoda, što je dva posto više nego u istom razdoblju lani.
Span značajno smanjio dividendu
DIVIDENDA
Span značajno smanjio dividendu
ZAGREB - Span je objavio godišnje izvješće za 2023. godinu, rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine te je dao prijedlog raspodjele dobiti iz 2023. godine i iz zadržane dobiti iz prethodnih godina.
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
REZOVI
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
SAN FRANCISCO - U valu otpuštanja koje je Google provodio proteklih tjedana, kompanija je zatvorila cijeli američki tim zadužen za Python, javlja HT.
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
NEW YORK - Amazon je izvijestio o boljoj zaradi i prihodu od očekivanog za prvo tromjesečje, potaknuto rastom oglašavanja i računalstva u oblaku.
Span: Prihodi u prvom kvartalu porasli, neto dobit smanjena
SOLIDNO
Span: Prihodi u prvom kvartalu porasli, neto dobit smanjena
ZAGREB - Span je objavio nerevidirane poslovne rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine. Poslovni prihodi Span Grupe bilježe rast od 33 posto u odnosu na isto razdoblje lani te iznose 34 milijuna eura.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE