GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Microsoft će izbaciti WordPad iz Windowsa

Microsoft će izbaciti WordPad iz Windowsa
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.09.2023 / 08:46
Autor: SEEbiz / Bug.hr
REDMOND - Microsoft WordPad je jedan od prvih komercijalno prihvaćenih programa za uređivanje teksta, uključen u Windowse još od verzije 95 na ovamo.

Još uvijek dolazi i u paketu s Windowsima 11, ali je pomalo zanemaren. Od 2020. godine postao je sastavnim dijelom dodatnih funkcija Windowsa, pa ga je moguće iz njih i deinstalirati, piše Bug.

Već godinama, da ne kažemo desetljećima, oni kojima treba uređivanje "čistih" tekstualnih dokumenata odlučuju se u pravilu za Notepad ili slične alate, dok oni nešto zahtjevniji posežu za punokrvnim uredskim alatima, Wordom ili njegovim konkurentima. WordPad se tako našao između ove dvije krajnosti, s opcijama za uređivanje teksta u Rich Text Formatu, ali i s daleko manje funkcionalnosti od plaćenog Worda.

Ovu situaciju Microsoft je odlučio zaustaviti i jednostavno WordPad – ukinuti. U najnovijem dokumentu, koji se bavi zastarjelim funkcijama i značajkama Windowsa, od 1. je rujna među njima naveden i prastari rudimentarni editor teksta.

"WordPad se više ne ažurira i bit će uklonjen u budućem izdanju Windowsa. Preporučamo Microsoft Word za dokumente obogaćenog teksta poput .doc i .rtf te Windows Notepad za dokumente običnog teksta poput .txt" – poručili su iz Microsofta u kratkoj objavi, ne navodeći eksplicitno razloge za tu odluku, ali ni točan vremenski okvir kada će Windowsi ostati bez WordPada. Ako ste, dakle, nekim slučajem i dalje koristili ovaj alat, prisutan u Windowsima proteklih 28 godina, vrijeme vam je za pronaći drugo rješenje.

Tagovi: Microsoft, WordPad
PROČITAJ I OVO
Span značajno smanjio dividendu
DIVIDENDA
Span značajno smanjio dividendu
ZAGREB - Span je objavio godišnje izvješće za 2023. godinu, rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine te je dao prijedlog raspodjele dobiti iz 2023. godine i iz zadržane dobiti iz prethodnih godina.
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
REZOVI
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
SAN FRANCISCO - U valu otpuštanja koje je Google provodio proteklih tjedana, kompanija je zatvorila cijeli američki tim zadužen za Python, javlja HT.
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
NEW YORK - Amazon je izvijestio o boljoj zaradi i prihodu od očekivanog za prvo tromjesečje, potaknuto rastom oglašavanja i računalstva u oblaku.
Span: Prihodi u prvom kvartalu porasli, neto dobit smanjena
SOLIDNO
Span: Prihodi u prvom kvartalu porasli, neto dobit smanjena
ZAGREB - Span je objavio nerevidirane poslovne rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine. Poslovni prihodi Span Grupe bilježe rast od 33 posto u odnosu na isto razdoblje lani te iznose 34 milijuna eura.
Fantastični rezultati Samsunga u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Fantastični rezultati Samsunga u prvom kvartalu
SEUL - Samsung Electronics, najveći svjetski proizvođač memorijskih čipova, objavio je da je operativna dobit skočila za 932,8% u prvom kvartalu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE