GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Meta kvartalnom dobiti premašila očekivanja

Meta kvartalnom dobiti premašila očekivanja
SJAJNE BROJKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.02.2024 / 12:49
Autor: SEEbiz
SAN FRANCISCO - Američki tehnološki div Meta nadmašio je očekivanja analitičara Wall Streeta s dobiti od 14 milijardi dolara u četvrtom kvartalu prošle godine. Prihodi tvrtke porasli su na 40,1 milijardu dolara. Cijena dionice Mete skočila je 15,22 posto na 454,85 dolara u produženom trgovanju nakon objave rezultata.

Kako javlja francuska novinska agencija AFP, broj mjesečnih pretplatnika na društvene mreže Facebook i Instagram porastao je na 3,1 milijardu.

“Imali smo dobro tromjesečje, jer naša zajednica i posao nastavljaju rasti”, popratio je objavu poslovnog izvješća Mark Zuckerberg, izvršni direktor Mete.

Snažni rezultati umirili su ulagače nakon što se Zuckerberg ovaj tjedan morao javno ispričati američkom Kongresu za svu štetu koju su društveni mediji prouzročili američkoj djeci.

Zuckerberg se ispričao obiteljima pogođene djece tijekom saslušanja u Senatu na temu sigurnosti djece na internetu. “Žao mi je zbog svega što si proživjela. Nitko ne bi trebao prolaziti kroz ono kroz što su prošle vaše obitelji", rekao je.

Tehnološki divovi suočavaju se s lavinom optužbi da nisu učinili dovoljno kako bi zaštitili djecu od opasnosti na internetu, što je rezultiralo samoubojstvima djece.

Krajem 2021. Facebook je svoju matičnu tvrtku preimenovao u Meta zbog Zuckerbergove vizije prelaska u virtualni svijet metaverzuma. Zuckerberg je u četvrtak rekao da su postigli značajan napredak u ostvarivanju te vizije.

Tagovi: meta, facebook, zuckerberg
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE