GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kanadski biznismen bacio oko na TikTok

Kanadski biznismen bacio oko na TikTok
AMBICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.03.2024 / 08:24
Autor: SEEbiz
OTTAWA - Kevin O’Leary sastavlja konzorcij za potencijalnu kupnju TikToka, s početnom ponudom od 20 do 30 milijardi dolara – što je do 90% smanjenje vrijednosti u odnosu na posljednji krug financiranja tvrtke.

Svaki dogovor za platformu za dijeljenje kratkih videozapisa — procijenjenu na 220 milijardi dolara u 2023., prema podacima PitchBooka — vjerojatno će isključiti algoritme temeljene na korisničkim preferencijama koji su joj pomogli da postane tako uspješna, rekao je predsjednik O'Leary Venturesa za CNBC.

"To je najveća zabavna i poslovna mreža u Americi kakva je danas, pa je od velikog interesa i velike vrijednosti", rekao je u petak.

Ali nije vjerojatno da će kineska vlada prodati algoritme, "dakle, ono što dobivate je vrijedan domaći brend TikTok i 170 milijuna korisnika, bez podataka", rekao je O'Leary.

Potencijalni kupac morat će "ponovno emulirati" te algoritme s američkim kodom i djelovati kao "stjuard" za transformaciju platforme iz "TikTok China u TikTok U.S.A." Otuda rez vrednovanja.

Ranije u ožujku, Zastupnički dom američkog Kongresa glasao je za prijedlog zakona koji bi prisilio ByteDance, vlasnika TikToka, da se ili odrekne svoje vodeće globalne aplikacije ili se suoči s učinkovitom zabranom. Međutim, mogli bi proći mjeseci prije nego što bilo kakav zakon vezan uz TikTok stigne na pod u Senatu.

Također ostaje nejasno hoće li kineska vlada dopustiti ByteDanceu da proda TikTok kupcu iz SAD-a. Tvrtka je žestoko lobirala protiv prijedloga zakona.

Ipak, O’Leary je rekao da postoji najmanje 50% šanse za zabranu i prisilnu prodaju diva društvenih medija početkom sljedeće godine nakon predsjedničkih izbora u SAD-u, i on se priprema za tu mogućnost.

Svaki potencijalni dogovor trebao bi dobiti blagoslov Bijele kuće s obzirom na implikacije po nacionalnu sigurnost. O’Leary je rekao da je o tome već razgovarao s republikanskim kandidatom Donaldom Trumpom za predsjedničku nominaciju i da se planira sastati s Joeom Bidenom koji se kandidira za drugi mandat.

Tagovi: TikTok, Oleary, podaci, algoritmi, ByteDance
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE