GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Kako izrada sajta može unaprijediti vaš biznis i donijeti veći profit?

Kako izrada sajta može unaprijediti vaš biznis i donijeti veći profit?
PREPORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.02.2024 / 15:56
Autor: Aleksandar Čolić, Avokado
ANALIZA - Imate svoj biznis, a i dalje nemate sajt na kojem se predstavljate?

Pravo je vrijeme da to promijenite i izradite sajt koji će vam u velikoj mjeri pomoći da unaprijedite svoje poslovanje i znatno povećate profit.

U današnje vrijeme ako niste prisutni na internetu, gotovo da ne postojite, zbog toga je izuzetno važno da što prije napravite svoj sajt, a u nastavku vam predstavljamo neke od prednosti koje izrada sajta sa sobom nosi.

Prodaja online - dolazak do većeg broja kupaca

Izrada sajta je izuzetno važna za svaki biznis, a pogotovo ako se bavite prodajom. Neophodno je da nađete agenciju koja se bavi izradom sajtova i koja će vam napraviti odgovarajući sajt ili online shop u zavisnosti od vrste biznisa kojim se bavite. Kvalitetna izrada sajta i omogućavanje online prodaje na vašem sajtu može povećati dostupnost vaših proizvoda ili usluga, što može dovesti do povećanja prodaje i profita.

Izrada sajtova je za svaki biznis podjednako bitna. Kada je riječ o prodaji online, važno je razumjeti koliko je važno imati prisustvo na internetu u današnjem digitalnom dobu. Sajt omogućava vašem biznisu da bude dostupan 24/7, širom svijeta, bez geografskih ograničenja. Ovo znači da vaši proizvodi ili usluge mogu biti dostupni potencijalnim kupcima u bilo koje doba dana i noći, što značajno povećava vaše šanse za prodaju.

Prema nekim istraživanjima tržišta, online prodaja je porasla za impresivnih 73% u protekloj godini. Ova brojka jasno ukazuje na sve veći trend kupovine putem interneta među potrošačima.

Od 2010-ih godina, e-commerce brzo počinje da se razvija, a uvođenje novih digitalnih alata za plaćanje, poput Apple Pay-a 2014. godine, dodatno je podstaklo ovaj rast. Pandemija COVID-19 izazvala je zatvaranje fizičkih prodavnica širom svijeta i povećala zavisnost od online kupovine, čime su e-commerce prodaje dostigle $82.5 milijardi u maju 2020. godine, što je rast od 77% na godišnjem nivou.
Optimizacija sajta za pretraživače (SEO) postaje ključna strategija za privlačenje većeg broja posjetilaca na vašu online platformu. Kroz korišćenje relevantnih ključnih riječi i pravilno strukturiran sadržaj, ovaj proces poboljšava vidljivost vašeg veb sajta na pretraživačima kao što su Google, Bing ili Yahoo. Cilj SEO-a je da vaš sajt rangira visoko u rezultatima pretrage za određene ključne riječi ili fraze koje su relevantne za vašu industriju ili poslovanje.

Mobilni pristup dominira u dizajnu korisničkog iskustva, sa očekivanjem da će m-commerce do 2025. godine činiti 710 milijardi dolara prodaje, što je značajan dio ukupne e-commerce prodaje. Zbog toga je neophodno optimizovati sajt za mobilne pretraživače.

Efikasnije oglašavanje - isplative i učinkovite reklame

Kreiranje profesionalnog i funkcionalnog veb sajta za vaš biznis može biti ključni korak ka uspjehu u današnjem digitalnom dobu. Sajt predstavlja vašu digitalnu vizit kartu i prvi kontakt sa potencijalnim kupcima.

Kreiranje sajta otvara vrata za niz benefita među kojima se ističe mogućnost ciljanog oglašavanja. Kroz alate poput Google Ads-a, imate priliku da direktno targetirate ciljanu publiku koja je već pokazala interesovanje za proizvode ili usluge slične vašim.

Kako ovo funkcioniše? Kada potencijalni kupci pretražuju internet, Google Ads koristi informacije o njihovim interesovanjima, prethodnim pretragama i ponašanju na internetu kako bi prikazao vaše reklame upravo njima. Na taj način, vaše reklame se pojavljuju pred osobama koje već pokazuju interes za ono što vi nudite, povećavajući šanse za konverziju.

Kada je riječ o konverzijama, sajtovi koji su dobro optimizovani za pretraživače imaju 14.6% konverzija više u poređenju sa sajtovima koji to nisu. Ovo jasno pokazuje koliko je SEO važan za uspjeh vaše web stranice.

Ova vrsta ciljanog oglašavanja omogućava vam da efikasnije iskoristite svoj marketinški budžet, jer se reklame prikazuju samo korisnicima koji su već u fazi razmatranja ili kupovine sličnih proizvoda na internetu i društvenim mrežama. Umjesto da trošite novac na oglašavanje širokoj publici, možete se fokusirati na one potrošače koji su već bliži donošenju odluke o kupovini.

Kada odredite ciljnu grupu i usmjerite se na određene kupce, prodaja se može povećati do čak nevjerovatnih 75%. Fokusiranje na određene potrošače i prilagođavanje marketinških strategija njihovim potrebama može rezultirati značajnim povećanjem prodaje.

Analitika za praćenje performansi - efikasno osluškivanje želja kupaca

Analitika za praćenje performansi koje nam nova tehnologija pruža i predstavlja ključni alat koji omogućava vlasnicima poslovanja da dublje razumiju kako njihov web sajt funkcionira i kako ga mogu unaprijediti radi postizanja većeg profita.

Google Analytics je izuzetno važan alat za vlasnike web sajtova i online prodavnica, jer pruža ključne uvide u to kako korisnici interaguju sa digitalnim resursima i marketinškim kampanjama. Pomoću ovog alata možete poboljšati korisničko iskustvo, povećati saobraćaj na web sajtu i, konačno, ostvariti veće prodaje i prihode. Prema Professional Development, Google Analytics koristi čak 86.5% svih web sajtova za koje se zna da koriste alat za analizu saobraćaja, što čini oko 56.8% svih sajtova na webu.

Korišćenjem sofisticiranih alata poput Google Analytics-a, preduzetnici mogu da prate različite metrike, poput broja posjeta, stopa konverzije, ponašanja posjetilaca, kao i izvor posjeta.

Impresije se odnose na broj prikaza određenog elementa na sajtu, poput reklame, članka ili proizvoda. Analitika može pokazati koliko puta je određeni sadržaj prikazan posjetiocima sajta, što je važno za praćenje popularnosti i efikasnosti tog proizvoda ili sadržaja.

Konverzije su akcije koje posjetioci sajta preduzimaju, poput kupovine proizvoda, popunjavanja obrasca ili pretplate na newsletter. Analitika može pratiti broj konverzija i stopu konverzije, što pomaže u razumijevanju efikasnosti sajta i kako funkcioniše pretvaranje posjetilaca u kupce ili korisnike usluga.

Iako nisu dostupni precizni procenti kojima se mjeri prednost korištenja Google Analytics-a za online prodavnice u odnosu na one koje prodaju isključivo u fizičkim prodavaonicama, jasno je da pristup detaljnim analizama korisničkog ponašanja i efikasnosti različitih marketinških kanala može znatno olakšati unapređenje brenda i prilagođavanje biznisa potrebama tržišta.

Na kraju, možemo da zaključimo da svaki ozbiljan preduzetnik mora da ima kvalitetno izrađen sajt koji će predstavljati biznis na pravi način. Istražite detaljno koja je vaša ciljna grupa i u odnosu na to kreirajte sajt uz pomoć stručnjaka koji će vam pomoći da značajno profitirate.

Tagovi: izrada sajta, Google, Google Analytics, oglašavanje, društvene mreže, kupci, trgovina
PROČITAJ I OVO
Samsung će dobiti potporu od 6,4 milijardi dolara za svoju tvornicu čipova u SAD-u
ENORMNO
Samsung će dobiti potporu od 6,4 milijardi dolara za svoju tvornicu čipova u SAD-u
WASHINGTON - Američka vlada objavila je danas da će južnokorejskom tehnološkom divu Samsungu odobriti 6,4 milijarde dolara (šest milijardi eura) za proširenje svoje tvornice čipova u Teksasu.
Apple će dopustiti emulatore za retro igre
POTEZI
Apple će dopustiti emulatore za retro igre
SAN FRANCISCO - Američki tehnološki div Apple odlučio je omogućiti emulatore za igranje videoigara na svom App Storeu.
Samsung Next se povlači iz izraelske tehnološke industrije
POVLAČENJE
Samsung Next se povlači iz izraelske tehnološke industrije
SEUL - Još jedna pobjeda propalestinskog pokreta Boycott, Divestment and Sanctions (BDS) zabilježena je nakon što je Samsung Next, inovacijski sektor korejskog tehnološkog diva Samsunga, najavio gašenje svojih operacija u Tel Avivu.
Njemačkoj bi do 2040. moglo nedostajati čak 660.000 IT stručnjaka
MANJAK
Njemačkoj bi do 2040. moglo nedostajati čak 660.000 IT stručnjaka
BERLIN - Manjak informatičkih stručnjaka u njemačkom gospodarstvu sljedećih će se godina znatno povećati ako se ne poduzmu protumjere, pokazalo je dugogodišnje istraživanje digitalne udruge Bitkom.
Jack Ma se oglasio, dionice Alibabe uzletjele
UZLET
Jack Ma se oglasio, dionice Alibabe uzletjele
PEKING - Osnivač Alibabe Jack Ma u srijedu je pohvalio reorganizaciju i promjenu tvrtke tijekom burne prošle godine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE