GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ivan Burazin otišao iz Infobipa i pokrenuo startuo Daytona

Ivan Burazin otišao iz Infobipa i pokrenuo startuo Daytona
NOVI PODUHVAt
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.09.2023 / 08:42
Autor: SEEbiz
NEW YORK – Lansiranjem Daytone, poduzećima je sada na raspolaganju sigurna i fleksibilna alternativa GitHub Codespaces-u za upravljanje razvojnim okruženjima.

Stvorena od strane iskusnog tima iza Codeanywhere-a (https://codeanywhere.com/) – pionira cloud IDE-a (hrv. Integrirano razvojno okruženje), Daytona nudi samostalno upravljana razvojna okruženja, posebno prilagođena zahtjevima velikih organizacija i reguliranih poduzeća.


Izazovi s postojećim razvojnim okruženjima u računalnom oblaku

Iako postojeća rješenja za razvojna okruženja u oblaku (eng. cloud) poboljšavaju iskustvo razvojnih inženjera, ipak ne uspijevaju zadovoljiti mnoge zahtjeve poduzeća vezano za sigurnost, fleksibilnost i samostalno upravljanje. Do sada, tvrtke poput Uber-a, Shopify-a, LinkedIn-a, Eventbrite-a i drugih suočavale su se s strogim sigurnosnim i efikasnosnim zahtjevima bez odgovarajućih rješenja. Često su bile prisiljene samostalno razvijati prilagođena rješenja. Daytona premošćuje taj jaz nudeći organizacijama kontrolu nad njihovim razvojnim okruženjima, bilo na lokaciji (eng. on-premise) ili u oblaku.

Razvojna okruženja dizajnirana prema potrebama tvrtki

Daytona je od samog početka dizajnirana s potrebama tvrtki na umu, osiguravajući da poslovanje nije ograničeno na specifične alate ili dobavljače. Integrira se s postojećim sustavima i kompatibilna je s širokim spektrom platformi kao i alata za upravljanje izvornim kodom. Daytona nudi granularne kontrole pristupa, napredne sigurnosne značajke i mogućnost rada u hibridnim i multi-cloud okruženjima.
Zamah među elitnim poduzećima

Prije službenog pokretanja, Daytona je već privukla pažnju i poslovanje kupaca iz industrija poput zrakoplovstva, bankarstva i telekomunikacija. Značajno, nekoliko tih kupaca se nalazi na cijenjenom popisu Fortune 500, naglašavajući kritičnu potrebu za razvojnim okruženjima koje nude standardizaciju i pouzdano iskustvo developera.

“Daytona omogućuje tvrtkama da povećaju produktivnost i ubrzaju inovacije, uz očuvanje sigurnosti i kontrole ključne za njihov uspjeh,” izjavio je Ivan Burazin, CEO Daytone. “Uzbuđeni smo što možemo ponuditi rješenje za standardizirana razvojna okruženja koje osnažuje poduzeća da optimiziraju svoj razvojni ciklus.”

Za više informacija o Daytoni i njenoj jedinstvenoj vrijednosti za poduzeća, posjetite internetsku stranicu: www.daytona.io. Za dodatne informacije, upite medija ili dogovor intervjua, molimo kontaktirajte press@daytona.io.
DODATAK:

Sve o Daytoni

Daytona je inovativna razvojna platforma koja nudi sigurna i skalabilna razvojna okruženja za ubrzanje razvoja u tvrtkama. Prilagodljiva je za pokretanje bilo gdje i susreće razvojne inženjere tamo gdje jesu, eliminirajući nepotrebne barijere učenja.
Revolucionarna standardizirana razvojna okruženja

Središnja inovacija Daytone su standardizirana razvojna okruženja (eng. Standardized Development Environment - SDE) koja objedinjuju iskustvo razvojnih inženjera.

SDE automatiziraju pokretanje i upravljanje konzistentnim, sigurnim okruženjima. Razvojni inženjeri dobivaju zasebne, unaprijed konfigurirane radne prostore da odmah počnu s kodiranjem. Daytona SDE ugrađuje najbolje prakse dopuštajući fleksibilnost za personalizaciju vlastitih postavki.

Ključno je razumjeti razliku između razvojnih okruženja u oblaku (eng. Cloud Development Environment - CDE) i SDE-ova. Iako CDE pruža platformu za razvoj softvera u oblaku, nudeći fleksibilnost i dostupnost, SDE ide korak dalje. SDE ne samo da pruža platformu za razvoj softvera u oblaku, već također osigurava uniformnost kroz cijeli razvojni ciklus. Ova standardizacija eliminira nepodudarnosti u razvojnom procesu, olakšavajući besprijekornu suradnju, povećavajući efikasnost i smanjujući šanse za pogreške ili nedosljednosti. Dok CDE inovira gdje i kako se razvoj odvija, SDE dodatno optimizira ovaj proces standardiziranjem razvojnih okruženja.

Osnivači s desetljećima iskustva

Osnivači Daytone su originalni tim iza Codeanywhere-a, koji je 2013. godine bio pionir cloud developmenta, i imaju više od 30 godina kombiniranog iskustva u izgradnji alata za developere i cloud rješenja.

Ivan Burazin je suosnivač i glavni izvršni direktor Daytone. Prethodno je radio u Infobipu kao Chief Developer Experience Officer, osnovao jednu od najistaknutijih developerskih konferencija Shift i bio suosnivač Codeanywhere-a, jednog od pionira razvojnih okruženja u oblaku. Ivan je strastven oko osnaživanja developera i poboljšanja developerskog iskustva.

Vedran Jukić je suosnivač i glavni tehnički direktor. Ima desetljeća iskustva u softverskoj arhitekturi, automatizaciji i pojednostavljivanju developerskih procesa. Njegova je mantra "pojednostavi i rastereti razvojni proces".

Goran Draganić je glavni arhitekt i suosnivač. S dubokim znanjem o DevOpsu i Kubernetesu, Goran je dizajnirao Daytoninu arhitekturu koristeći najnovije orchestration tehnike.

Njihove komplementarne vještine i zajednička vizija čine ih idealnim timom za ponovno revoluciju razvoja u računalnom oblaku.

Tagovi: Ivan Burazin, Infobip, Daytona, GitHub
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE