GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Infinum preuzeo američki ETR

Infinum preuzeo američki ETR
AKVIZICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.09.2023 / 12:50
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Jedna od najvećih hrvatskih IT kompanija, Infinum, preuzela je kreativnu digitalnu agenciju sa sjedištem u New Yorku, ExpandTheRoom (ETR).

Domaći nagrađivani tehnološki kolektiv, čiji su klijenti, između ostalih, Philips, KPMG, Porsche i Warner Brothers, ovim potezom širi svoj doseg u Sjedinjenim Američkim Državama kako bi odgovorio na rastuću potražnju u području strateške digitalne transformacije.

Infinum trenutno posluje iz osam ureda u Europi i SAD-u, zapošljava oko 400 stručnjaka iz područja dizajna i razvoja digitalnih proizvoda te kontinuirano surađuje s globalnim brendovima u stvaranju inovativnih rješenja za različite sektore uključujući automobilsku industriju, financije, zdravstvo i retail.

“Glavna motivacija za akviziciju je uspostaviti jaču prisutnost u Sjedinjenim Državama. Postojeći ured u New Yorku već ostvaruje odlične rezultate na najvećem tržištu za digitalne usluge na svijetu, a uz pojačanja iz ETR-a moći ćemo svoje poslovanje podići na višu razinu. Ponosni smo što možemo izraziti dobrodošlicu iskusnom i stručnom timu koji iza sebe ima snažnu bazu klijenata kao što su Citibank, ESPN, Reuters, Business Insider i Honda. Vjerujem da ćemo na ovaj način postojećim klijentima osigurati još kvalitetniju uslugu, a uz veći team u US-u lakše dolaziti i do novih klijenata.”, rekao je Nikola Kapraljević, CEO Infinuma.

Infinum i ETR, osim iskustva i komplementarne kompanijske kulture dijele i sličan početak. Američku agenciju, koja se osobito ističe stručnošću u području korisničkog iskustva i analitičkom pristupu, osnovala su dvojica prijatelja, James Cole (CEO) i Todd Doyle (Creative Director), a kroz godine okupili su tim od 24 stručnjaka koji će u suradnji s Infinumom sada moći preuzeti još zahtjevnije projekte i veće klijente.

“Potražnja za vrhunskim korisničkim iskustvom je na vrhuncu. Uvođenjem tehnologija poput umjetne inteligencije, potrebe za digitalnom transformacijom samo će se dodatno povećavati. Ulazimo u novu eru te iz prve ruke vidimo da brendovi traže dodatnu ekspertizu kako bi se prilagodili novim okolnostima. S obzirom na te trendove, Infinum i ETR strateški se udružuju kako bi bolje vodili i usmjeravali globalne klijente kroz izazove s kojima će se suočavati u budućnosti”, komentira James Cole, CEO kompanije ExpandTheRoom.

Stručnjaci američke digitalne agencije dodatno će pojačati Infinumove kompetencije. Zajedno će klijentima omogućiti dodatnu vrijednost utemeljenu na strateškom dizajnu i modernim tehnologijama, uključujući inovacije iz područja umjetne inteligencije, korisničkog iskustva, interneta stvari, i kibernetičke sigurnosti.

Infinumova akvizicija financirana je kombinacijom vlastitih sredstava i kredita EBRD-a. Odobreni kreditni okvir iznosi 10,8 milijuna eura, a sredstva će se koristiti za ovu i buduće strateške akvizicije. Ovo predstavlja značajno novo poglavlje u rastu kompanije i još snažniji pristup najvećem svjetskom tržištu za digitalne usluge.

Ovom akvizicijom Infinumovi konsolidirani prihodi rastu za nešto više od 20% u odnosu na prethodnu godinu te će u 2023. iznositi oko 29 milijuna eura.

Tagovi: Infinum, ETR, ExpandTheRoom, Nikola Kapraljević
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE