GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huawei: Zabrane će Europljane stajati desetke milijardi eura

Huawei: Zabrane će Europljane stajati desetke milijardi eura
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.06.2023 / 17:49
Autor: SEEbiz
PEKING - Povodom nedavnog poziva Europske komisije članicama EU da uvedu zabranu korištenja proizvoda dobavljača i tvrtki za koje se smatra da predstavljaju sigurnosni rizik u 5G mrežama diljem Starog kontinenta, Huawei se oglasio službenim komentarom.

“Huawei razumije zabrinutost Europske komisije za zaštitu kibernetičke sigurnosti EU-a. Međutim, Huawei se oštro protivi i ne slaže s komentarima predstavnika Europske komisije. Ovo je očito politički potez koji se ne temelji na provjerenoj, transparentnoj, objektivnoj i tehničkoj procjeni 5G mreža. Primjena kriterija zemlje podrijetla za definiranje visokorizičnih dobavljača ne pridonosi poboljšanju kibernetičke sigurnosti. Nije bilo navodnih kaznenih djela niti bilo kakvih dokaza protiv Huaweija. Štoviše, nikada u povijesti njezinog poslovanja nije se dogodio ozbiljan kibernetički sigurnosni incident.

Ograničenja ili isključenja temeljena na diskriminirajućim prosudbama predstavljat će ozbiljne ekonomske i socijalne rizike. To bi spriječilo inovacije i narušilo tržište EU-a. Izvješće Oxford Economicsa kaže da bi isključenje Huaweija moglo povećati troškove ulaganja u 5G za desetke milijardi eura, a europski potrošači će to morati platiti.

Europska komisija nema ovlasti javno isticati pojedini subjekt kao HRV (high risk vendor) bez pravne osnove. Od iznimne je važnosti naglasiti da se diskriminatorna ocjena - HRV - ne primjenjuje ni na jednog prodavatelja bez opravdanog postupka i odgovarajućeg saslušanja. Kao tvrtka koja posluje u EU-u, Huawei ima procesna i materijalna prava i trebao bi biti zaštićen zakonima EU-a i država članica, kao i njihovim međunarodnim obvezama.

Huawei podržava nediskriminirajuću politiku kibernetičke sigurnosti unutar EU-a. I dalje smo predani isporuci globalno certificiranih i pouzdanih proizvoda i usluga, povezujući stotine milijuna Europljana."

Dužnosnici Europske unije još nisu odgovorili na ovaj Huaweijev komentar.

Tagovi: Huawei, Europska komisija
PROČITAJ I OVO
Span značajno smanjio dividendu
DIVIDENDA
Span značajno smanjio dividendu
ZAGREB - Span je objavio godišnje izvješće za 2023. godinu, rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine te je dao prijedlog raspodjele dobiti iz 2023. godine i iz zadržane dobiti iz prethodnih godina.
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
REZOVI
Google otpušta cijeli Python tim, uprava želi jeftiniju radnu snagu
SAN FRANCISCO - U valu otpuštanja koje je Google provodio proteklih tjedana, kompanija je zatvorila cijeli američki tim zadužen za Python, javlja HT.
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Amazonovi rezultati nadmašili očekivanja
NEW YORK - Amazon je izvijestio o boljoj zaradi i prihodu od očekivanog za prvo tromjesečje, potaknuto rastom oglašavanja i računalstva u oblaku.
Span: Prihodi u prvom kvartalu porasli, neto dobit smanjena
SOLIDNO
Span: Prihodi u prvom kvartalu porasli, neto dobit smanjena
ZAGREB - Span je objavio nerevidirane poslovne rezultate za prvo tromjesečje 2024. godine. Poslovni prihodi Span Grupe bilježe rast od 33 posto u odnosu na isto razdoblje lani te iznose 34 milijuna eura.
Fantastični rezultati Samsunga u prvom kvartalu
SJAJNE BROJKE
Fantastični rezultati Samsunga u prvom kvartalu
SEUL - Samsung Electronics, najveći svjetski proizvođač memorijskih čipova, objavio je da je operativna dobit skočila za 932,8% u prvom kvartalu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE