GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Huawei nudi slovenskoj vladi sporazum o neprisluškivanju

Huawei nudi slovenskoj vladi sporazum o neprisluškivanju
5G
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.08.2020 / 20:14
Autor: Siniša Malus
LJUBLJANA - Nakon najave namjere sklapanja zajedničke izjave Slovenije i Sjedinjenih Država o sigurnosti mreže 5G, Huawei Technologies spreman je za razgovore sa slovenskom vladom i njenim stručnjacima o sigurnosnim pitanjima 5G tehnologije.

Ponudili su vladi da potpiše sporazum o neprisluškivanju kako bi se osiguralo da ne dozvoli uporabu svoje tehnologije nadzora.

"Potpisivanje zajedničke izjave Slovenije i Sjedinjenih Država o uvođenju 5G tehnologije u Sloveniji neće pridonijeti većoj cyber sigurnosti zemlje", rekao je Radoslaw Kedzia, regionalni potpredsjednik Huawei Technologies.

Označavanje pojedinih tvrtki visoko rizičnim dobavljačima u uvođenju 5G bez ikakvih dokaza, prema tvrtki, još je jedan neshvatljiv potez Sjedinjenih Država.

"Do danas, SAD nisu pružile dokaze koji bi potkrijepili njegove navode protiv naše tvrtke. Temeljem brojnih anketa stručnjaka za kibernetičku sigurnost, kibernetički kriminal će postojati bez obzira na opremu koju dobavljač koristi. Nema čvrstih dokaza da će isključenje biti Također će osigurati sigurnije mreže za jednog dobavljača, ali to će dovesti do manje konkurencije na tržištu i većih cijena, što će na kraju platiti potrošači ”, rekao je Kedzia.

Huawei je uvjeravao da podržavaju europski pristup i skup sigurnosnih mjera EU-a za 5G koje će učinkovito nadograditi sigurnost 5G mreža i riješiti se cyber sigurnosnih rizika s nizom mjerljivih i provjerljivih kriterija koji bi se trebali primjenjivati jednako na sve dobavljače.

Prema njihovim riječima, politizacija pitanja kibernetičke sigurnosti ne može i neće umanjiti sigurnosne rizike. Stoga su neke od europskih država kojima su Sjedinjene Države obratile sličan zahtjev za zajedničku izjavu odbile potpisati.

"Huawei poštuje sve zakone i propise u zemljama i regijama u kojima djeluje. To nikada ne bi naštetilo interesima nijedne zemlje, a isto se odnosi i na Sloveniju. Do danas, Huawei nije imao većih incidenata kibernetičke sigurnosti u više od 170 zemalja u kojima djeluje, uključujući Sloveniju", dodao je Kedzia.

Huawei i kineska telekomunikacijska tehnologija općenito su se našli pod lavinom kritike američkog predsjednika Donalda Trumpa jer je kineskoj vladi dopustio tajni pristup podacima od korisnika 5G mreža širom svijeta. Iz Huaweija su optužbe cijelo vrijeme odlučno demantirane.

Tagovi: Huawei, Vlada Slovenije, Radoslaw Kedzia, 5G tehnologija, 5G mreža, Huawei
PROČITAJ I OVO
Apple traži Hrvate koji bi preveli Siri na hrvatski
POSLOVI
Apple traži Hrvate koji bi preveli Siri na hrvatski
SAN FRANCSICO - U irskoj podružnici Applea traže se govornici hrvatskog jezika vični pravopisu, gramatici i razumijevanju, a sve kako bi pametna virtualna asistentica Siri dobila mogućnost baratanja našim jezikom.
Lenovo gradi pogon u Budimpešti
INVESTICIJE
Lenovo gradi pogon u Budimpešti
BUDIMPEŠTA - Kineski tehnološki div Lenovo izgradit će pogon u Mađarskoj, rekao je danas mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto.
Vlasnik Weiba nakon 20 godina napušta Wall Street zbog pojačane kontrole SAD-a
ODLAZAK
Vlasnik Weiba nakon 20 godina napušta Wall Street zbog pojačane kontrole SAD-a
PEKING - Kineska internetska medijska kuća Sina Corporation nakon 20 godina napušta Wall Street, a kao razlog navodi pojačanu kontrolu Sjedinjenih Američkih Država nad kineskim tehnološkim kompanijama.
O čemu je Plenković razgovarao s potpredsjednikom Googlea?
RAZGOVORI
O čemu je Plenković razgovarao s potpredsjednikom Googlea?
ZAGREB - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković u utorak je razgovarao s potpredsjednikom Googlea Kentom Walkerom.
HT otklonio kvar: Omogućeni pozivi hitnim službama bez poteškoća
RJEŠENJA
HT otklonio kvar: Omogućeni pozivi hitnim službama bez poteškoća
ZAGREB - Diljem zemlje danas se putem telefona nisu mogli dobiti Hitna pomoć i vatrogasci zbog tehničkih poteškoća na T-com mreži. Problem je sada otklonjen i hitne službe mogu se dobiti na uobičajene telefonske brojeve.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE