GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HT kroz ulaganje od 9,7 milijuna kuna spaja više od 4.400 kućanstava Jastrebarskog na optiku

HT kroz ulaganje od 9,7 milijuna kuna spaja više od 4.400 kućanstava Jastrebarskog na optiku
ULAGANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.09.2020 / 12:20
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U suradnji s Gradom Jastrebarsko, Hrvatski Telekom, najveći privatni investitor u digitalizaciju u Hrvatskoj započeo je s implementacijom najmodernije optičke infrastrukture na području Jastrebarskog i dijela prigradskih naselja, što će građanima omogućiti gigabitne brzine i najbolje iskustvo u korištenju telekomunikacijskih usluga.

Riječ je o ulaganju vrijednom 7,7 milijuna kuna koje će već do kraja ove godine omogućiti, oko 3.100 jaskanskih kućanstava u centru grada, priliku za uživanje u gigabitnim brzinama.

Hrvatski Telekom kontinuirano ulaže i u unapređenje postojeće infrastrukture kroz skraćivanje korisničke petlje približavanjem optičke infrastrukture korisnicima i nadogradnjom opreme. Uz ulaganje dodatnih 2 milijuna kuna omogućit će se uključivanje vectoring i supervectoring tehnologije koje će osigurati 100 Mbit/s za dodatnih 1.335 kućanstava u naseljima Domagović, Čabdin, Cvetković, Novaki Petrovinski, Gornja Reka, Donja Reka i Zdihovo.

S uvođenjem optike, građanima Jastrebarskog bit će omogućen kvalitetniji i brži pristup internetu, povećanje gospodarske aktivnosti i kvaliteta života. Za građane Jastrebarskog, točnije za 4.435 kućanstava, to će značiti bolju kućnu internetsku povezanost koja omogućuje nesmetani radi od kuće, djeci lakše praćenje škole na daljinu, dok će lokalnoj zajednici pomoći u privlačenju poduzetništva, povećanju efikasnosti usluga (edukacije, zdravstva), stimulaciju konkurentskog okruženja i usluga te povećanje računalne pismenosti.

„Hrvatski Telekom i u ovim izazovnim vremenima nastavlja s ulaganjima u optičku infrastrukturu te mi je drago što je Jastrebarsko dio naših ulaganja. Brz i kvalitetan pristup internetu omogućit će čitavoj zajednici Grada Jastrebarskog povećanje gospodarske aktivnosti i kvalitetu života građanima“, izjavio je Boris Drilo, član Uprave Hrvatskog Telekoma za tehniku i informacijsku tehnologiju.

„Pozdravljamo projekt izgradnje optičke infrastrukture Hrvatskog Telekoma u Jaski koji predstavlja veliki iskorak u kvaliteti telekomunikacijske mreže. Suvremena komunikacijska infrastruktura velikih brzina u današnjem vremenu je važan razvojni projekt, kako za gospodarske subjekte i institucije, kućanstva, tako i za privlačenje novih investicija. Iskreno se veselimo što skorijem nastavku ulaganja od strane privatnih operatora, kako privatnim kapitalom tako i uz potporu EU fondova, kako bi se jednakomjerno podigla kvaliteta interneta za stanovnike i u ruralnim dijelovima Jaske“, poručio je gradonačelnik Jastrebarskog, Zvonimir Novosel.

Tagovi: Hrvatski Telekom, Jastrebarsko, Zvonimir Novosel, Boris Drilo
PROČITAJ I OVO
SpaceX će uskoro imati više od 1.800 satelita za Starlink konstelaciju
GLOBALNA POKRIVENOST
SpaceX će uskoro imati više od 1.800 satelita za Starlink konstelaciju

HAWTHORNE - Predsjednica SpaceX-a Gwynne Shotwell otkrila je da bi u rujnu ove godine Starlink konstelacija mogla postići globalnu pokrivenost, nakon što se u orbiti nađe više od 1800 internetskih satelita.

John McAfee pronađen mrtav u španjolskom zatvoru
SAMOUBOJSTVO?
John McAfee pronađen mrtav u španjolskom zatvoru
MADRID - Američki poduzetnik John McAfee, osnivač antivirusne kompanije McAfee i zagovornik kriptovaluta, ali i osoba koja je imala problema sa zakonima SAD-a – pronađen je u srijedu uvečer mrtav u ćeliji u zatvoru u Barceloni.
Stigla hrvatska aplikacija za skeniranje covid potvrda
APLIKACIJA
Stigla hrvatska aplikacija za skeniranje covid potvrda
ZAGREB - Ministar unutarnjih poslova i šef Stožera civilne zaštite Davor Božinović pohvalio se na društvenim mrežama da je na Apple App Storeu dostupna hrvatska mobilna aplikacija za provjeru EU digitalnih COVID potvrda CovidGO.
Telekom Austria mogao bi za 5G mreže koristiti Huaweijevu opremu
5G
Telekom Austria mogao bi za 5G mreže koristiti Huaweijevu opremu
BEČ - Austrijska telekomunikacijska grupa A1 Telekom Austria spremna je razmotriti nabavu opreme za mobilne mreže 5G od kineskih tvrtki poput Huaweija i ZTE-a, izjavio je u srijedu poslovni direktor Alejandro Plater.
Google pod istragom EU-a zbog usluga oglašavanja
ISTRAGA
Google pod istragom EU-a zbog usluga oglašavanja
SAN FRANCISCO - Europska komisija pokrenula je istragu kako bi utvrdila krši li Google uslugama internetskog oglašavanja propise o tržišnom natjecanju u Europskoj uniji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE