GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

HT i Ericsson NT nastavljaju suradnju u izgradnji telekom mreža

HT i Ericsson NT nastavljaju suradnju u izgradnji telekom mreža
POSLOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.08.2020 / 15:53
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatski telekom (HT) i Ericsson Nikola Tesla (ENT) potpisali su produženje ugovora o suradnji u izgradnji i održavanju fiksne i mobilne mrežne infrastrukture do 2023., a vrijednost tog okvirnog ugovora iznosi više od 1,6 milijardi kuna, izvijestile su te tvrtke u ponedjeljak.

Time se nastavlja suradnja između dvije najveće telekomunikacijsko-tehnološke kompanije u Hrvatskoj u području isporuke usluga za telekomunikacijske mreže koja je započela 2014. godine.

Kako navode iz HT-a, riječ je o pružanju usluga na području izgradnje i održavanja fiksne i mobilne telekomunikacijske infrastrukture, nadzora telekomunikacijske mreže te terenskog održavanje aktivne pristupne mreže i pasivne mreže.

Ugovor vrijedi do kraja 2023., a vrijednost okvirnog ugovora iznosi više od 1,6 milijardi kuna te tvrtka Ericsson Nikola Tesla Servisi ima ekskluzivitet za aktivnosti iz domene ugovora, navodi se u priopćenju.

"Produljenjem ugovora s Ericsson Nikola Tesla Grupom nastavljamo kvalitetnu suradnju, ali što je još važnije osiguravamo i resurse za operativnu provedbu i realizaciju novih investicija, što je ključno u trenutnoj gospodarskoj situaciji i čime doprinosimo zaposlenosti. Unatoč izazovnom poslovnom okruženju uzrokovanom Covid-19 situacijom, HT je fokusiran na izgradnju i nadogradnju mreže, pružanje najbolje usluge na tržištu te povezivanje pojedinaca, poslovne zajednice, gospodarstva i hrvatskog društva s prilikama koje digitalizacija pruža", poručio je povodom ugovora s ENT-om predsjednik Uprave HT-a Kostas Nebis.

Iz HT-a tome dodaju da su njihova dosadašnja značajna ulaganja omogućila, kako kažu, uspješno dovršenje projekta modernizacije mobilne mreže, koja je sada spremna za uvođenje 5G tehnologije i napredne usluge budućnosti.

Uz to, snažan naglasak stavljen je i na provedbu plana izgradnje optičke infrastrukture s namjerom HT-a da pokrije rekordnih 80 tisuća novih domaćinstava optikom, a što je povećanje od 60 posto u odnosu na prošlu godinu.

Predsjednica ENT-a Gordana Kovačević ističe da je HT dugogodišnji strateški partner ENT-a. "Naša Grupa preuzela je od Ericssona potpunu odgovornost za ovaj posao početkom godine. Nastavak suradnje dokaz je kvalitetnog timskog rada sa stručnjacima HT-a te truda i kompetencija naših zaposlenika u pružanju upravljanih usluga kroz cijelo razdoblje, a posebice u ovom izazovnom razdoblju obilježenom potresom u Zagrebu i koronavirusom. Od Ericsson Nikola Tesla Servisa, naše kompanije-kćeri, očekujem da HT-u i nadalje odgovorno pružaju kvalitetnu uslugu u čemu će, kao i dosad, imati punu podršku cijele ENT Grupe", istaknula je Kovačević.

Tagovi: Hrvatski Telekom, Ericsson NT
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE