GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Hrvatska tvrtka među 11 pobjednika natjecanja EU Agencije za svemirski program

Hrvatska tvrtka među 11 pobjednika natjecanja EU Agencije za svemirski program
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.06.2022 / 10:56
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Među 11 pobjednika natjecanja #myEUspace, na koje su inovatori i poduzetnici bili pozvani da razviju i komercijaliziraju proizvode i aplikacije koje koriste podatke i usluge iz svemirskog programa EU, nalazi se i hrvatska tvrtka E20.Green, priopćila je u četvrtak EU Agencija za svemirski program (EUSPA).

#myEUspace, organiziran u sklopu Dana poduzetništva, jedno je od najvećih natjecanja koje je ikada organizirala EUSPA. Natjecanje je pokrenuto u rujnu 2021. u sklopu inicijative CASSINI Europske komisije, u okviru kojeg se nudila novčana nagrada od više od milijun eura.

Od inovatora i poduzetnika tražilo se da razviju i na tržište stave proizvode/aplikacije u kojima se upotrebljavaju podatci i usluge iz svemirskog programa EU-a. Iako rješenja pripadaju različitim sektorima, kao što su usluge temeljene na lokaciji, pametna mobilnost, geomatika i pametna poljoprivreda, sva se temelje na upotrebi podataka iz programa Galileo ili Copernicus, kao i na jačanju sinergije između njih, navodi se u priopćenju EUSPA.

Rezultati natjecanja objavljeni su tijekom Dana poduzetništva u sjedištu EUSPA-e u Pragu, na kojem su 43 novoosnovana poduzeća, korisnika akceleracijskih programa, imala priliku predstaviti se pred nekim od vodećih europskih ulagatelja rizičnog kapitala te pred glavnim direktorom Glavne uprave za obrambenu industriju i svemir Timom Pesonenom.

Hrvatska tvrtka E20.Green nalazi se među 11 pobjednika tog natjecanja, s inteligentnom platformom koja se temelji na globalnom satelitskom navigacijskom sustavu, umjetnoj inteligenciji, promatranju zemlje i internetu stvari, koja poduzećima za upravljanje terenima za golf i urbanim zelenim površinama omogućuje učinkovito upravljanje imovinom, operacijama i terenima, kaže se u priopćenju EUSPA-e.

Među pobjednicima su, među ostalima, i tvrtka Sangene, koja je napravila integrirani pasivni radar temeljen na globalnom satelitskom navigacijskom sustavu za otkrivanje i prvo lociranje prepreka; Master Map koji je predstavio status automatskog mapiranja cesta radi optimizacije održavanja, VirtualCrop s aplikacijom za održivu preciznu poljoprivredu koja telefone pretvara u alate za prikupljanje i analizu podataka itd.

„Inicijativom CASSINI podržavamo inovacije i rast kako bismo pružili priliku brojnim neiskorištenim talentima u EU. Aplikacije predstavljene danas tijekom Dana poduzetništva u EUSPA-i jasno pokazuju što se može postići kad povežemo poduzetnički duh, inovacije i svemirske podatke EU-a”, izjavio je Timo Pesonen.

Tagovi: E20.Green, eu agencija za svemirski program
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE