GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Francuska odgađa aukciju za 5G zbog koronavirusa

Francuska odgađa aukciju za 5G zbog koronavirusa
ODGODA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.03.2020 / 21:29
Autor: SEEbiz / mreža
PARIZ - Aukcija 5G spektra, koja bi se trebala održati u travnju ove godine, stavljena je na čekanje zbog mjera zadržavanja covid-19 poduzetih u Francuskoj, objavio je francuski regulator za telekomunikacije Arcep.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron 16. ožujka naredio je stanovnicima da odustanu od nebitnih putovanja i okupljanja na 15 dana kako bi smanjili širenje virusa.

Prema uvjetima aukcije spektra u opsezima od 3,4 GHz do 3,8 GHz, blokovi od 10 MHz trebali su se prodati na aukciji s rezervnom cijenom za svaki lot od 70 milijuna eura. Svaki operator mogao bi steći minimalno 40 MHz i maksimalno 100 MHz u procesu. Daljnji blokovi od 50 MHz bit će ponuđeni za četiri francuska operatera po fiksnoj cijeni od 350 milijuna eura za svaki blok.

Francuska je očekivala da će se prikupljena aukcija i dodjela fiksnih cijena povisiti najmanje 2,2 milijarde eura.

Još u 2019. Arcep je odlučio da će francuski operatori biti podložni obvezama pokrivanja, uključujući pokriće najmanje dva francuska grada ove godine. 5G bazne stanice će također morati instalirati do 3.000 mjesta 5G do 2022., 8.000 do 2024. i 12.000 do 2025. godine. Svaka bazna stanica 5G mora isporučiti brzinu od 240 Mbps. Obveze uključuju i pokrivenost autocesta do 2025. i autoceste do 2027. godine. Mjesta 5G na glavnim prometnim koridorima moraju isporučiti minimum 100 Mbps

Tagovi: Francuska, 5G tehnologija, Emmanuel Macron, 5G mreža
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE