GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

EU odobrio Microsoftovu akviziciju Activision Blizzarda vrijednu 69 milijardi dolara

EU odobrio Microsoftovu akviziciju Activision Blizzarda vrijednu 69 milijardi dolara
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2023 / 22:17
Autor: SEEbiz
BRUXELLES - Regulatori Europske unije u ponedjeljak su odobrili Microsoftovu predloženu akviziciju tvrtke Activision Blizzard vrijednu 69 milijardi dolara, podložno pravnim mjerama koje nudi američki tehnološki div.

Europska komisija, izvršni ogranak EU-a, rekla je da je Microsoft ponudio lijekove u novonastalom području igara u oblaku koji su otklonili zabrinutost protiv monopola. Ovi lijekovi usmjereni su na dopuštanje korisnicima strujanja Activision igara koje kupe na bilo kojoj platformi za strujanje u oblaku.

Europsko zeleno svjetlo velika je pobjeda za Microsoft, nakon što je glavno britansko tijelo za tržišno natjecanje prošlog mjeseca blokiralo dogovor.

Regulatori diljem svijeta ispituju može li Microsoftova akvizicija Activisiona narušiti konkurenciju na tržištu konzola i igara u oblaku. Jedno od regulatornih tijela koje je postavilo pitanje je bi li Microsoft mogao uzeti Activision igre i zadržati ih isključivo na vlastitim platformama američkog diva.

Activision stoji iza nekih od najvećih igara za konzole i računala na svijetu, uključujući franšizu Call of Duty i World of Warcraft.

Odluka EU-a dolazi nakon što je britanska Uprava za tržišno natjecanje i tržište prošli mjesec blokirala dogovor zbog zabrinutosti da će smanjiti konkurenciju na tržištu igara u oblaku u povoju. CMA je rekao da bi Microsoft smatrao komercijalno korisnim da Activisionove ključne igre, kao što je Call of Duty, budu ekskluzivne za njegove platforme za igranje u oblaku. CMA je ipak rekao da akvizicija neće smanjiti konkurenciju na tržištu konzola.

Microsoft se suočio s protivljenjem dogovoru regulatora i nekih svojih rivala, uključujući proizvođača konzola PlayStation Sony
.

Microsoft je pokušao ublažiti zabrinutost Komisije oko toga da Activision igre budu ekskluzivne prije odluke EU-a. Predsjednik Microsofta Brad Smith sastao se s dužnosnicima EU-a u veljači, nakon čega je tehnološki div rekao da će dovesti Xbox PC igre u Nvidijinu uslugu igranja u oblaku. Proizvođač čipova je navodno izrazio protivljenje akviziciji.

Tagovi: Microsoft, Activision Blizzard, Europska komisija
PROČITAJ I OVO
Istraživanje: Mobilno plaćanje i kupnja putem interneta sve popularniji u Sloveniji
POPULARNOST
Istraživanje: Mobilno plaćanje i kupnja putem interneta sve popularniji u Sloveniji
LJUBLJANA - Plaćanja putem mobilnih aplikacija sve su popularnija među Slovencima, au odnosu na 2022. porasla su za tri puta, pokazalo je najnovije Masterindex istraživanje Mastercard Slovenija. Zabilježili su i velik porast kupnje putem interneta, pa tako gotovo trećina ispitanika kupuje online češće nego prethodne godine.
Google okončao preuzimanje Photomatha
FINALIZACIJA
Google okončao preuzimanje Photomatha
ZAGREB - Niti jedan regulator na svijetu nije našao razlog zašto bi zaustavio ovu transakciju.

Stripe najavljuje i kreditne kartice za tvrtke
NAJAVE
Stripe najavljuje i kreditne kartice za tvrtke
NEW YORK - Financijska tehnološka tvrtka Stripe, koja posluje na području online plaćanja, najavila je novi program online i fizičkih kreditnih kartica u sklopu usluge "Stripe Issuing", koji je prvenstveno namijenjen tvrtkama.
IDC proglasio Infobip liderom na tržištu CPaaS usluga
RANGIRANJA
IDC proglasio Infobip liderom na tržištu CPaaS usluga
ZAGREB - Poznata analitička kuća IDC po drugi je puta proglasila Infobip globalnim liderom u pružanju usluga u CpaaS (Communications Platform-as-a-Service) segmentu.
Amazon će platiti 30 milijuna dolara za rješavanje optužbi za kršenje privatnosti
RJEŠENJE
Amazon će platiti 30 milijuna dolara za rješavanje optužbi za kršenje privatnosti
SEATTLE - Američki internetski div Amazon pristao je platiti više od 30 milijuna dolara za rješavanje optužbi o kršenju privatnosti zbog prikupljanja podataka glasovnim asistentom Alexa i zvonima s kamerom Ring.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE