GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ericsson s većom dobiti u drugom kvartalu

Ericsson s većom dobiti u drugom kvartalu
RAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.07.2020 / 16:50
Autor: SEEbiz / H
STOCKHOLM - Švedski proizvođač telekomunikacijske opreme Ericsson u petak je izvijestio o većoj dobiti u drugom tromjesečju, poduprtoj višim maržama, te potvrdio važeće financijske ciljeve za 2020. i 2021. godinu.

Prilagođena tromjesečna operativna dobit porasla je za 15,4 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, dosegnuvši 4,5 milijardi švedskih kruna (495,85 milijuna dolara), pokazalo je poslovno izvješće.

Ukupni prihodi na razini grupe porasli su svega jedan posto, na 55,6 milijardi kruna.

Bruto marža u drugom je tromjesečju na godišnjoj razini uvećana za 1,5 postotnih bodova, na 38,2 posto, pokazalo je poslovno izvješće.

Unatoč neizvjesnoj gospodarskoj situaciji u uvjetima koronakrize, mnoge telekomunikacijske tvrtke na globalnoj razini nastavljaju s provedbom planova o uvođenju 5G mreže, što je Ericssonu dosad osiguralo 99 komercijalnih ugovora.

"Neki klijenti ubrzavaju svoja ulaganja, dok su drugi privremeno na oprezu", izjavio je izvršni direktor Boerje Ekholm u priopćenju.

Ericsson je sklopio ugovore s tri najveća kineska telekom operatera – China Mobile, China Telecom i China Unicom, podsjeća Reuters.

Nadalje, očekuje se da će Ericsson i finska Nokia profitirati od ovotjedne odluke britanske vlade o zabrani sudjelovanja kineskog telekomunikacijskog diva Huaweija u uvođenju 5G mreža u Britaniji.

Švedska kompanija ujedno je potvrdila važeće financijske ciljeve za 2020. i 2022. godinu.

"S obzirom na trenutnu vidljivost, zadržali smo ciljeve zacrtane na razini grupe za 2020. i 2022.”, poručio je izvršni direktor Ekholm.

Tagovi: Ericsson, poslovni rezultati, Huawei, Nokia, Ericsson Nikola Tesla, China Mobile, China Telecom, China Unicom, Boerje Ekholm, 5G tehnologija
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE