GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bosch ulaže tri milijarde eura u proizvodnju poluvodiča

Bosch ulaže tri milijarde eura u proizvodnju poluvodiča
INVESTICIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.07.2022 / 16:52
Autor: SEEbiz / H
DRESDEN - Njemački industrijski div Bosch u srijedu je objavio da planira uložiti tri milijarde eura u poslovanje s poluvodičima do 2026. godine.

"U interesu naših kupaca pripremamo se za nesmanjeni rast potražnje za čipovima. Poslovanje s najmanjim komponentama za nas je veliki biznis", izjavio je u srijedu u Dresdenu Stefan Hartung, predsjednik upravnog odbora Boscha.

U gradovima Reutlingenu i Dresdenu izgradit će nove razvojne centre za poslovanje s poluvodičima, što će ih ukupno stajati više od 170 milijuna eura.

Kompanija nije objavila udio subvencija u ukupnoj investiciji.

Ne ulazeći u pojedinosti, Hartung je tek istaknuo da su subvencije dobile sve tvornice čipova diljem svijeta.

Ulaganjima u mikroelektroniku Bosch želi otvoriti nova područja inovacija, poručuju iz njemačkog diva. To se, među ostalim, odnosi na radarske senzore koji se koriste u automatiziranoj vožnji.

Fokus im je i na novim poluvodičkim tehnologijama. Od kraja 2021. godine u Reutlingenu se proizvode čipovi od silicijevog karbida, koji se koriste u elektronici električnih i hibridnih automobila.

"Tvrtka je uz pomoć tih čipova već uspjela povećati asortiman električnih automobila za šest posto”, naglasili su.

"Razmišljamo o razvoju čipova za elektromobilnost koji se baziraju na galij nitridu budući da se već koriste u punjačima za prijenosna računala i pametne telefone", rekao je Hartung.

Prema njegovim riječima, Bosch je prošle godine utrošio oko 6,1 milijardu eura na istraživanje i razvoj, što je nešto manje od osam posto prihoda. Ove godine očekuju da će ta brojka narasti na gotovo sedam milijardi eura.

Tagovi: Bosch, Stefan Hartung, proizvodnja poluvodiči, čipovi, manjak čipova, električni automobili
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE