GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Bill Ackman ubrzao potonuće tržišne kapitalizacije Netflixa

Bill Ackman ubrzao potonuće tržišne kapitalizacije Netflixa
RASPRODAJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2022 / 22:06
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Dionice Netflixa pale su u srijedu čak 35 posto, kada je objavljeno da je veliki broj korisnika izgubljen i da se u narednim mjesecima očekuje odjava još nekoliko milijuna ljudi, a taj se trend nastavio i danas, kao novi pad od tri i pol posto.

U apsolutnim brojkama to znači da je vrijednost tvrtke smanjena za čak 50 milijardi dolara i da je pred vrlo teškim razdobljem.

Gubitak velikog broja pretplatnika uzrokovan je sve većom konkurencijom, kao i odlukom da se zbog rata u Ukrajini napusti rusko tržište sa 700.000 korisnika, javlja BBC.

Veliki problem predstavlja i neovlašteno dijeljenje lozinki, jer se procjenjuje da trenutno više od 100 milijuna kućanstava gleda Netflix diljem svijeta, iako nisu pretplaćeni.

Situaciju je pogoršao jedan od najpoznatijih američkih investitora Bill Ackman koji je povukao svoju investiciju od 1,1 milijardu dolara, uz gubitak veći od 400 milijuna.

Netflix je u utorak objavio da je broj korisnika pao za 200.000 u prvom tromjesečju ove godine te da se očekuje da će u drugom tromjesečju ostati bez dodatnih dva milijuna pretplatnika.

U priopćenju tvrtke stoji da je samo zbog povećanja cijena na ključnim tržištima u Sjevernoj Americi izgubljeno 600.000 korisnika, što je, uz 700.000 pretplatnika iz Rusije, bio veliki udarac.

Unatoč tome, Netflix je i dalje vodeći svjetski streaming servis s više od 220 milijuna korisnika, ali konkurencija između Disneyja i Amazona postaje sve jača.

Unatoč negativnim trendovima, prihodi su u prvom tromjesečju porasli za 7,8 milijardi dolara, 9,8 posto više u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ali je dobit iznosila 1,6 milijardi dolara, što je pad od šest posto.

Cijena dionice Netflixa pala je s oko 700 dolara na početku godine na 220 dolara i sada je na razini od prije četiri godine.

Tagovi: Bill Ackman, Netflix
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE