GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Barclays spustio preporuke za Apple, dionice njegovih dobavljača tonu

Barclays spustio preporuke za Apple, dionice njegovih dobavljača tonu
LOŠE PREPORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.01.2024 / 07:43
Autor: SEEbiz
ANALIZA - Dionice dobavljača Applea pale su u srijedu u Aziji nakon što je Barclays smanjio rejting proizvođača iPhonea zbog zabrinutosti da će potražnja za njegovim proizvodima ostati slaba u 2024.

Tajvanska tvrtka za proizvodnju poluvodiča pao je više od 2% u trgovanju u srijedu ujutro. TSMC je vrhunski proizvođač najnaprednijih svjetskih procesora za tvrtke poput Applea i Nvidia

Još jedan veliki Appleov dobavljač Hon Hai Technology Group, također poznat kao Foxconn, pao je 1,33%. Foxconn sa sjedištem u Tajvanu najveći je svjetski ugovorni proizvođač elektronike i sastavlja Appleove iPhone uređaje.

Dionice tehnologije i čipova, uključujući Samsung Electronics i SK Hynix pale su za više od 2%, dok je LG Electronics pao za 1,78%, povlačeći za sobom južnokorejski Kospi niži 1,85%.

"Vidimo da dobavljači još uvijek bilježe snažan rast na iPhoneu 15. Nalazimo se usred superciklusa", rekao je Ray Wang iz Constellation Researcha iz Silicijske doline na CNBC-jevom "Street Signs Asia".

"Još uvijek postoji 200 do 300 milijuna iPhonea koji se zamjenjuju na 5G, barem u sljedeća 24 mjeseca, tako da nisam siguran točno o smanjenju rasta, ali što se tiče procjene, mogu razumjeti da će možda tu biti pogodak," rekao je Wang za CNBC u srijedu.

U utorak je Barclays snizio ocjenu Appleovih dionica na potpore i snizio ciljnu cijenu na 160 USD sa 161 USD, navodeći kao razlog slabu prodaju iPhonea 15, signalizirajući vjerojatno nižu potražnju za iPhoneom 16 i drugim proizvodima. Dionice Applea u utorak su pale 3,58 posto.

"Još uvijek primjećujemo slabost u količini i kombinaciji iPhonea, kao i nedostatak oporavka u Macovima, iPadima i nosivim uređajima", rekao je analitičar Tim Long u utorak, u bilješci klijentima.

Morgan Stanley bira 'alfa' prilike u kineskoj tehnologiji - dajući jednoj prednost od 52%.

UBS je u izvješću od 3. siječnja rekao da je TSMC "spreman za snažan oporavak u 2024." i da je zadržao ocjenu kupnje unatoč smanjenju ciljne cijene na 750 tajvanskih dolara sa 760 tajvanskih dolara.

“Mislimo da je TSMC na dobrom mjestu za rast u sljedećih 18 mjeseci od vrlo visokog udjela na 4-nanometarskim i 3-nanometarskim tehnologijama i utjecaja na nadgradnje na AI-ju u oblaku plus pozicioniran da ima koristi od bilo kakvog porasta rubne AI-je podižući velika tržišta krajnjih točaka računala, pametnih telefona i interneta stvari”, rekao je UBS.

Tagovi: aPPLE, IpHONE, iNDIJA
PROČITAJ I OVO
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
SIGNALI
Snap signalizira da novi model oglasa pronalazi publiku; dionice skočile
NEW YORK - Snap Inc. ponudio je pozitivne znakove da njegovi napori da obnovi svoj posao digitalnog oglašavanja dobivaju na popularnosti među marketinškim stručnjacima - povećavajući prihode i stvarajući jaču konkurenciju s moćnim tvrtkama Google i Meta Platforms Inc. Dionice su porasle više od 20% u produženom trgovanju.
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
BOLJE OD OČEKIVANJA
Microsoft objavio rezultate bolje od očekivanja
REDMOND - Microsoft (MSFT) objavio je u četvrtak svoju zaradu u trećem fiskalnom tromjesečju, nadmašivši procjene analitičara na vrhu i dnu na osnovu snage svog poslovanja računalstva u oblaku.
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
BESPOVRATNO
SAD će Micronu dati 6,1 milijardu dolara za američke tvornice čipova
WASHINGTON - Američki proizvođač čipova Micron dobit će do 6,1 milijardu dolara bespovratnih sredstava od američke vlade za izgradnju tvornica računalnih čipova u državama New York i Idaho, objavila je danas Bijela kuća.
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
KATASTROFA
Meta u jednom danu izgubila 200 milijardi dolara tržišne vrijednosti
NEW YORK - Do pada je došlo unatoč tome što je Meta izvijestila o dobiti i prihodu boljem od očekivanog za prvo tromjesečje.
Talijanski regulator kaznio Amazon
KAZNA
Talijanski regulator kaznio Amazon
RIM - Talijanski regulator za zaštitu tržišnog natjecanja izvijestio je u četvrtak da je američkom internetskom maloprodajnom divu Amazonu izrekao novčanu kaznu od 1,13 milijardi eura zbog zloupotrebe dominantne tržišne pozicije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE