GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zubac solidan, Clippersi pobijedili Warriorse

Zubac solidan, Clippersi pobijedili Warriorse
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.02.2024 / 07:53
Autor: SEEbiz
LOS ANGELES - Ivica Zubac odigrao je najbolju utakmicu nakon ozljede i double-doubleom pomogao LA Clippersima da velikim preokretom u četvrtoj četvrtini pobijede Golden State Warriorse, za koje je Dario Šarić igrao samo šest minuta. Clippersi su početkom odlučujućeg perioda imali 14 poena zaostatka, a na kraju su slavili 130:125.

Ključna je bila dionica od tri minute u kojoj su Clippersi napravili seriju 17:2 i preuzeli vodstvo pet i pol minuta prije kraja te ga u završnici zadržali s nekoliko trica i savršenom preciznošću s linije slobodnih bacanja.

Zubac je za 28 minuta igre postigao 13 poena (šut 5/7, slobodna bacanja 3/4), 10 skokova, tri asistencije, dvije blokade, dvije ukradene i tri izgubljene lopte, a Clippersi s njim na parketu stvorili 13 poena prednosti, po čemu je uz Jamesa Hardena bio najbolji u momčadi.

Harden je predvodio Clipperse s 26 poena, osam skokova i sedam asistencija, Paul George dodao je 24, a Norman Powell 22 poena, dok Kawhi Leonard nije igrao. Stephen Curry zabio je 41 za Warriorse uz devet trica, a Šarić je za šest minuta na parketu promašio dvije trice te upisao po jedan skok, asistenciju i blokadu.

Zupcu je ovo bio 14. double-double sezone, a prvi otkako se vratio iz ozljede zbog koje je propustio tri tjedna akcije. Bila mu je to i prva utakmica sezone u kojoj je imao barem dvije ukradene lopte i dvije blokade.

Imao je hrvatski centar nekoliko zapaženih poteza i pokazao vrhunsku centarsku tehniku kad se odrolao iz picka s Paulom Georgeom, ostao jedan na jedan s Kevonom Looneyem, a onda se elegantno okrenuo oko njega i snažno zakucao.

Ali viralnu vrijednost uhvatila je scena u kojoj Zubac u borbi za skok nehotično laktom u lice udara Draymonda Greena, a kontroverzna zvijezda Warriorsa ostaje ležati gotovo pola minute dok se oko nje nastavlja igra.

Bizarno, Clippersi u sljedećem napadu nisu uspjeli zabiti u situaciji pet na četiri, a onda su Warriorsi iz kontre postigli koš, sve dok je Green ležao u reketu, a suci zanemarivali pravilo tri sekunde. Konačno, kad su Clippersi odigrali još jednu brzu akciju, koju je zakucavanjem završio Zubac, Steve Kerr pozvao je time-out i igra je prekinuta.

Bojan Bogdanović zbog problema s listom koji ga muči cijelu sezonu nije bio na raspolaganju New York Knicksima, koji su izgubili i treću utakmicu od razmjene s Detroitom. Tako se samo pridružio dugačkoj listi ozlijeđenih u Knicksima, kojima je u porazu od Orlanda 118:100 igrao samo jedan standardni starter, Jalen Brunson.

Luka Šamanić dobio je dvije i pol minute "garbage timea" u visokom porazu Utah Jazza od LA Lakersa 138:122 te u to vrijeme pogodio jednu tricu i uhvatio jedan skok.

U večeri u kojoj je odigrano čak 13 utakmica najuvjerljiviju pobjedu ostvarili su Boston Celticsi, koji su i bez Jaylena Browna ostavili Brooklyn Netse na okruglih -50. Vodeća momčad lige slavila je 136:86.

No, bilo je i puno uzbudljivijih dvoboja, pa je vrući Cleveland pobijedio Chicago 108:105 tek kad je Coby White promašio tricu sa sirenom za produžetak, a na isti je način Indiana preživjela šut RJ-a Barretta i provukla se u Torontu s pobjedom 127:125.

Tagovi: zubac, clippers, green, bogdanović, šamanić, george
PROČITAJ I OVO
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
LEGENDA NOGOMETA
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
BUENOS AIRES - Nogometna legenda Diego Armando Maradona preminuo je 25. studenoga 2020. godine, a gotovo četiri godine kasnije stižu nove informacije o njegovoj smrti.
Parma se vratila u Serie A
POVRATAK
Parma se vratila u Serie A
PARMA - Parma je danas u gostovanju kod Barija u utakmici 36. kola talijanske Serie B remijem 1:1 osigurala povratak u Serie A, najviši razred talijanskog nogometa.
Bjelica napušta Union Berlin
ODLAZAK
Bjelica napušta Union Berlin
BERLIN - Nenad Bjelica (52) će na kraju sezone napustiti Union Berlin, tvrdi Kicker pozivajući se na izvore unutar njemačkog prvoligaša.
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
REKORDI
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
MUNCHEN - Bayern i Real Madrid remizirali su 2:2 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Utakmica je odigrana pred 75.000 gledatelja na Allianz Areni u Munchenu, a uzvrat se igra iduću srijedu u Madridu.
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
PREDOMISLIO SE
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
MADRID - Nakon što s Realom odigra utakmice polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, Luka Modrić (39) će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom kako bi mu rekao da želi još jednu sezonu ostati u Realu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE