GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zorić proziva ministricu Brnjac, traži da se poništi sjednica Skupštine Dinama

Zorić proziva ministricu Brnjac, traži da se poništi sjednica Skupštine Dinama
NEZADOVOLJSTVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.09.2023 / 17:06
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Damir Zorić pisao je ministrici sporta Nikolini Brnjac zbog Skupštine Dinama koja se održala u ponedjeljak. Podsjetimo, na toj su Skupštini izabrani Izvršni i Nadzorni odbor kluba, no Zorić je sada poslao zahtjev ministrici za poništenjem te Skupštine, a zahtjev prenosimo u cijelosti.

“1. Dana 20.03.2023.g. kao čelnici javnopravnog tijela, u otvorenom roku, sukladno odredbi čl.11.st.3. Zakona o sportskoj inspekciji (NN 86/12, 98/19, 34/21 dalje; ZUP) u svezi sa čl. 3. i čl. 122. Zakona o općem upravnom postupku(NN 47/09 i 11/21) izjavili smo Vam Prigovor kao pravni lijek na pasivnost i zanemarivanje da sportska inspekcija postupi po našoj predstavci od 13.02.2023.g. koju smo podnijeli sukladno odredbi čl. 11.st. 1. u svezi sa čl. 42. st. 2. ZUP-a.

Niste se udostojili postupiti po našem zahtjevu i bilo što nam odgovoriti iako Zakon i dobra praksa nalaže drugačije.

2.Dana 20.09.2023.g. kao čelnici javnopravnog tijela-Ministarstva turizma i sporta u okviru kojeg djeluje i sportska inspekcija (pet dana prije održavanja skandalozne sjednice Skupštine GNK Dinamo 25.09.2023.) uputili smo Vam:

a/Zahtjev za hitno i bezuvjetno izuzeće glavne sportske inspektorice sukladno odredbi čl. 24. ZUP-a zbog čvrstog uvjerenja da je njezino postupanje prema nama kao strankama arbitrarno, pristrano i diskriminirajuće.

b/Zahtjev za izdavanje HITNE MJERE pozivom na odredbu čl. 24. st. 2. Zakona o sportskoj inspekciji kako bi se spriječile manipulacije i protustatutarno održavanje sjednice Skupštine bez potrebnog kvoruma.

Niste se udostojili postupiti po našem zahtjevu i bilo što nam odgovoriti iako Zakon i dobra praksa nalaže drugačije.

3.Dana 25.09.2023.g. na dan održavanja sjednice Skupštine navečer u 18 sati, u prijepodnevnim satima poslali smo Vam pozivom na odredbu čl. 24. st. 5. Zakona o sportskoj inspekciji

novi zahtjev za izdavanje HITNE MJERE sadržaja, citat; „kojom se naređuje predsjedniku Skupštine GNK Dinamo da je na današnjoj sjednici Skupštine (25.09.2023. s početkom u 18 sati) dužan poštovati Statut GNK Dinamo i odredbu članka 32. Statuta prema kojoj je za pravovaljano odlučivanje potrebna nazočnost natpolovične većine punopravnih i valjano verificiranih zastupnika.

Tražimo od Vas da mu izdate takvu naredbu!“ završen citat.

Niste se udostojili postupiti po našem zahtjevu i bilo što nam odgovoriti iako Zakon i dobra praksa nalaže drugačije.

4. Cijeloj hrvatskoj javnosti je poznato da je sjednica Skupštine održana bez potrebnog kvoruma i da su svjesno i grubo prekršene odredbe Statuta GNK Dinamo koje propisuju:

1. čl. 24. st.2. „Skupštinu sačinjava 80 predstavnika…“

2. čl. 32. „Skupština odlučuje pravovaljano ako je nazočna natpolovična većina svih članova Skupštine…“

3. čl. 25. st.6. „Na početku svake redovite sjednice Skupština verificira članove Skupštine iz reda povjerenika.

Te su na ovakav način, grubom povredom Statuta i bez potrebnog kvoruma za pravovaljano odlučivanje i donošenje odluka verificirani novi članovi Skupštine iz redova povjerenika i izabrana tijela upravljana klubom, Izvršni odbor i Nadzorni odbor.

5. Novonastalim stanjem, stvorenim protuzakonitim postupanjem i grubim kršenjem odredaba Statuta GNK Dinamo nastala je velika šteta za brojne članove GNK Dinamo i poremećaji koji se više neće moći otkloniti bez teških posljedica za članove kluba.

Zato po treći puta od Vas kao nadležnog upravnog tijela, pozivom na odredbu čl. 24 st.2. i st. 4. Zakona o sportskoj inspekciji tražimo donošenje

HITNE MJERE

1. Poništava se nelegalna i protustatutarna sjednica Skupštine GNK Dinamo održana 25.09.2023.g. i sve odluke koje su donesene na njoj.

2. Sve odluke koje donese novoizabrani Izvršni odbor i Nadzorni odbor su ništave i bez pravnog učinka”, navodi se u zahtjevu koji potpisuje Zorić.

Tagovi: Damir Zorić, Dinamo, Nikolina Brnjac, Mirko Barišić, mamićevci
PROČITAJ I OVO
Kustić: Napravili smo velik korak prema izgradnji novog stadiona Maksimir
HNS
Kustić: Napravili smo velik korak prema izgradnji novog stadiona Maksimir
ZAGREB - Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Marijan Kustić pozdravio je današnju odluku vlade RH koju je nazvao "konkretnim i iznimno važnim korakom prema gradnji novog stadiona Maksimir".
Pukštas uskoro napušta Hajduk
NESLUŽBENO
Pukštas uskoro napušta Hajduk
ZAGREB - Arsenal prati Rokasa Pukštasa i spreman je krenuti po njega sljedeće godine, tvrdi engleski tabloid The Sun. Skauti kluba već neko vrijeme prate američko čudo od djeteta koje mnogi nazivaju sljedećim Thomasom Müllerom, dodaje se.
Postignut dogovor oko Dinamovog stadiona. Crkva će dobiti 10 lokacija
DOGOVOR
Postignut dogovor oko Dinamovog stadiona. Crkva će dobiti 10 lokacija
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je na današnjoj sjednici Vlade kako je postignut dogovor oko Dinamovog stadiona i da će Vlada danas potpisati dva sporazuma o razumijevanju, jedan s Crkvom, drugi s Gradom Zagrebom.
Cibona pronašla novog trenera, evo o kome se radi
KOŠARKA
Cibona pronašla novog trenera, evo o kome se radi
TAFREV - Iako je izgledalo da će Bariša Krasić ostati trajno rješenje na klupi Cibone, u srijedu navečer je Cibona dogovorila za novog trenera Dina Repešu, 31-godišnjeg hrvatskog stručnjaka, doskorašnjeg trenera čeških Pardubica.
Dončić odigrao poluvrijeme za povijesr
NBA
Dončić odigrao poluvrijeme za povijesr
DALLAS - Luka Dončić je protiv Utah Jazza odigrao prvu četvrtinu, poluvrijeme i utakmicu za povijest najjače lige svijeta. Tako je odveo Dallas i do povijesne pobjede, 147:97, +50, treće najuvjerljivije Mavsa ikad.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE