GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Zajec prvim potezom najavio da priprema Dinamo za strukturne reforme

Zajec prvim potezom najavio da priprema Dinamo za strukturne reforme
DOBAR START
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.03.2024 / 08:01
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Već prvu sjednicu nove klupske vlade Velimir Zajec iskoristio je da Vlatki Peras oduzme ustavne ovlasti kraljice Maksimira.

Jednim diskretnim manevrom, imenovanjem Zvonimira Manenice za četvrtog člana Uprave, bez čijeg parafa niti jedna odluka nije valjana, predsjednik je praktično na dno ladice pospremio Pravilnik o sistematizaciji radnih mjesta iz svibnja prošle godine, kojim je gospođa Peras pripremila teren za neometano soliranje, piše Jutarnji list.

Podsjetimo, taj je dokument predsjednici Uprave dao pravo da zastupa Dinamo u pravnom prometu, pojedinačno i samostalno, u zemlji i inozemstvu, pred nadležnim tijelima HNS-a, ZNS-a, Grada Zagreba i Republike Hrvatske. Omogućio joj je zatim i da daje stručne upute djelatnicima i stručnim službama kluba, da koordinira i vodi poslove svih stručnih službi, uključujući i sportski i financijski sektor, da izrađuje održivi plan prihoda od transfernih odšteta itd.

Vlatka Peras nije se ustručavala koristiti ovlasti monarha pa se tako izborila da njezina životnog partnera Dražena Miličevića promoviraju u prvog operativca kluba, a drugi put je, vjerujući vlastitom nogometnom instinktu, otključala izlaznu klauzulu Jakirovićeva ugovora s Rijekom i pronašla nasljednika Igoru Bišćanu.

Novi igrač Manenica trenutačno "služi" otkazni rok na dužnosti člana uprave Vaillanta za regiju, u Dinamovoj Upravi bit će profesionalno zaposlen kao stručnjak za financije, ali na većoj mapi njegov ulazak na teren znači drukčije ustrojstvo kluba. Godinama pod anestezijom, pretvoren u neku vrstu počasne lože za intimuse Mirka Barišića i Zdravka Mamića, Izvršni odbor sada postaje najvažnije tijelo kluba, zaduženo krojiti sportsku i financijsku strategiju, dok će Uprava operativno provoditi njegove zapovijedi.

Toj "plavoj" vladi na čelu je Zajec, koji je upravljao sjednicom u ponedjeljak. Najbliži suradnici su mu Ivan Nauković, Frano Šušnjara, Mislav Ante Omazić, Tomislav Globan, Krešimir Mlinarić, Marijan Pojatina, Goran Kovačević i Zrinko Hržić, redom predstavnici pobjedničke izborne liste Dinamovo proljeće, te Većeslav Bergman, Ante Todorić i Marijan Tomurad. Političkim žargonom, posljednja trojica unutra su kao predstavnici oporbe i Barišićevi glasači na minulim izborima, iako se to prema tonu sjednice u ponedjeljak nije moglo zaključiti. Svi su se, doznajemo, pokazali kao suradljivi i otvoreni za nove ideje, što znači da je nakon gotovo dvije godine krša i loma, grozničave borbe za vlast različitih frakcija, Dinamo napokon spreman za konsolidaciju.

U ponedjeljak je Izvršni odbor obilježio tri strateška puta za bližu budućnost osnivanjem tri odbora. Prvi odbor, onaj za financijska i organizacijska pitanja, koji vodi Dubravko Skender, zadužen je temeljito pročešljati poslovanje kluba, odraditi tzv. due diligence, kako bi sutra neovisna revizija mogla zakoračiti u Dinamo te rasvijetliti kako je klub zaista poslovao u razdoblju Mamićeve vladavine.

Drugi je odbor, onaj zadužen za izgradnju stadiona, zasad bez šefa, ali iz podjele karata, već u vrijeme proslave izborne pobjede postalo je jasno da klub na tom polju računa na iskustvo i energiju Dragutina Kamenskog. Treći odbor je onaj za članstvo, na čelu s Tomislavom Globanom. Nakon što je u ofenzivi Boysa prije godinu dana stigao do granice od 35 tisuća članova, Dinamo u nadogradnji priče želi omasoviti članstvo, ciljajući u perspektivi brojku od 50 tisuća.

Prvim imenovanjem i osnivanjem više odbora Zajec je najavio da priprema Dinamo za "strukturne reforme", ali prosječnom nogometnom fanu zanimljivija će biti vijest da je klub brzo pronašao sportskog direktora. Marko Marić na dužnost stupa s prefiksom vršitelja dužnosti, zadržavajući funkciju šefa omladinske škole, ali zapravo s dobrim izgledima da već do ljeta dobije ugovor. Taj 40-godišnji poliglot sin je nekadašnjeg Dinamova vratara Zvonka, bio je igrač Zagreba i Lillea, a šefom škole je postao na prijedlog Darija Šimića. Iako je Dinamov inkubator i prije štancao talente, insajderi tvrde da je Marić reformirao i osuvremenio rad škole. Prvi izazov: uz Zajecovu asistenciju, nacrtati konture momčadi koja će dogodine u Europi biti konkurentnija od današnje...

Tagovi: ZAJEC, PERAS, NAUKOVIĆ, SKENDER, GLOBAN, DINAMO, MANENICA
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE