GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Vujovič: Zagreb igra previše košarkaški

Vujovič: Zagreb igra previše košarkaški
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.09.2023 / 08:53
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Trener koji je u posljednjih desetak godina ostavio najveći trag u Zagrebu je Veselin Vujović. Volio ga netko ili ne, Vuja je dvaput igrao četvrtfinale Lige prvaka i pokazao da stvari nisu nemoguće kakvim se danas u mnogome čine.

Vujović je trenutno daleko, na klupi reprezentacije Irana koja je završila posljednje pripreme za nastup na Azijskim igrama koje će se od 24. rujna do 7. listopada održati u kineskom Hangzhou. Iran je vodio na posljednjem Svjetskom prvenstvu u Švedskoj, ostavili su dobar dojam, pa je Vuja ostao na njihovoj klupi do daljnjeg.

Gdje ste sada trenutno i što radite?

- Trenutno sam u Iranu, završili smo pripreme za Azijske igre koje nas čekaju u Kini. Igre će biti zanimljive, naša skupina je jaka s Japanom, koji posljednjih godina odlično vodi Dagur Sigurdsson, te Saudijskom Arabijom koja je ambiciozna i Mongolijom. Iz skupine dvije momčadi idu dalje, ja mislim da smo mi dobra momčad i da ćemo to pokušati ostvariti. Nakon toga se vraćamo kući, pa nas čeka azijski kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre koji će biti u Kataru, s kojeg samo prva reprezentacija ide u Pariz. To će biti jako teško. Nakon toga do siječnja nemamo akcija, kaže vujović za Sportske novosti.

Prije nego prijeđemo na domaće teme, kakav je Iran?

- Iran je dobar, ima ok reprezentaciju. Najveći problem nam je da Azijske igre nisu u IHF kalendaru, pa nismo u mogućnosti okupiti sve najbolje koje imamo u Njemačkoj, Rumunjskoj i Mađarskoj. Ali, bez obzira na to ima dobrih igrača koji bi bez problema s obzirom na kvalitetu i disciplinu mogli igrati u Zagrebu, recimo. Mnogi su se pokazali na prošlom SP kao Heidarpour, Norouzinejad, Mousavi, Barbat... Mi smo tamo pobijedili Čile, što nije baš nešto, ali je za njih je bilo jako dobro i prošli smo u drugi krug gdje smo imali priliku igrati s Danskom i Španjolskom, što je jako dobro. Iran ima vrlo zanimljiv bazen igrača.

E sad domaće teme. Stignete li pratiti što se događa tu kod nas?

- I gledati i pratiti, posebno Zagreb i Vardar koji su obilježili i veliki dio mog trenerskog posla i rukomet na našim prostorima.

I vidjeli ste što se dogodilo u Zagrebu proteklih dana?

- Vidio sam. Iznenađen sam da je Goluža smijenjen nakon jedne utakmice. Bilo je priča da mu se drma stolica pred kraj prošle sezone, pa ako je trebalo to je možda bilo idealnije. Takve stvari se događaju, ali je trenutak malo neobičan. No generalno, za sve nas trenere vrijedi samo jedna izreka, "ili si smijenjen ili ćeš biti smijenjen".

Vi ste dvaput otišli iz Zagreba?

- Jednom sam sporazumno otišao, jer je pitanje bilo ili reprezentacija Slovenije ili Zagreb, pa sam ja odlučio Sloveniju, makar je Zagreb dopustio da radim taj posao. Otišao sam drugi put, jer je ispao neki administrativni problem, što se po meni moglo, ali se nije željelo riješiti. Mislim da je bio 11. mjesec kada se to dogodilo.

Vidjeli ste Zagreb protiv Kiela na startu europske sezone?

- Ne treba tu biti mnogo pametan, da je bilo koji trener bio, pa i ja, vjerojatno bi izgubio od Kiela koji je vrlo jaka momčad. Čini mi se samo da su se prebrzo predali i Kiel je cijelu utakmicu tek održavao takvu razliku koju je stekao na početku. Ljudi će ti oprostiti poraz ako daš sve od sebe, u to možeš biti siguran i ne treba biti prepametan... Pelister, Szeged i Kolstad, koji je dobra momčad, ali ništa specijalno osim prvih sedam, momčadi su s kojima se može nositi lakše nego s ostalima. Bitola nije pokazatelj snage Kolstada, koliko god su Norvežani djelovali samouvjereno.

Dakle, Kolstad treba gledati...

- Kolstad bi bio odlična odskočna daska za onoga koji uđe u posao. Goluža je pao na detaljima. Svi igrači nisu bili na razini da drugi ne bi dobili šansu, danas bez 16 igrača ne možeš igrati rukomet bilo s kime, posebno na toj razini. Kos nakon dobrih rezultata u reprezentaciji ne smije misliti da može puno toga, jer su mu pokazali da ne može i propisno ga natukli. Zagreb igra previše košarkaški, lupaju loptu u pod. A Zagreb može ako ništa sastaviti čvrstu obranu. Danas treba trčati, ali treba izabrati trenutak za to. Ne možeš trčati k‘o muha bez glave. Bit će teško i nezahvalno za bilo koga na klupi, to je sada atomska bomba. Netko čeka da dođe trener i da on bude taj koji će sve riješiti, a to nije baš sve tako. Trener mora imati karakter, tu ima igrača koji su nekoliko puta bili prvaci Europe, s kojima nije lako.

Vaša prognoza?

- Skupina Lige prvaka je vrlo jaka, trebat će puno karaktera i kod trenera i u momčadi, da se nosi s time. Uvijek sam rekao da Zagreb ima pravo misliti pozitivno, mislim to i danas. Ne smije im se događati da izgledaju onako kao protiv Kiela. Oni sigurno mogu i moraju bolje - zaključio je Veselin Vujović.

Tagovi: vESELIN vUJOVIĆ, zAGREB, lIGA PRVAKA, pELISTER, sLAVKO gOLUŽA
PROČITAJ I OVO
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
KIKS
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
ZAGREB - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u Kranjčevićevoj 3:1 i napravila ogroman kiks u borbi za naslov.
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE