GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Veliki povratak Bojana Bogdanovića

Veliki povratak Bojana Bogdanovića
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.12.2023 / 09:20
Autor: SEEbiz
DETROIT -Bojan Bogdanović vratio se košarci nakon punih devet mjeseci. Na sezonskom debiju za Detroit Pistonse postigao je 22 poena, ali nije im uspio pomoći da prekinu niz od 17 poraza. Cleveland Cavaliersi u gostima su ih pobijedili 110:101 i nanijeli im 18. poraz u prvih 20 utakmica sezone.

Svoju prvu utakmicu nakon 2. ožujka Bogdanović je započeo na klupi, ali svejedno je bio drugi najbolji strijelac Pistonsa iza Cade Cunninghama, koji je zabio 23. Bogdanović je šutirao 7/15 iz igre, 3/10 za tricu i 5/6 s linije slobodnih bacanja, a ubilježio je i po dva skoka i asistencije te po jednu ukradenu i izgubljenu loptu.

Prošlu sezonu Bogdanović je završio s 1812 pogođenih slobodnih bacanja, jednim manje nego što ih je Toni Kukoč pogodio u cijeloj NBA karijeri. S pet na ovoj utakmici Bojan ga je prestigao i postao hrvatski rekorder u toj kategoriji.

Bogdanoviću je to peti hrvatski NBA rekord koji je oduzeo Kukoču. Prošle sezone srušio je onaj najvažniji i postao najbolji strijelac te prvi Hrvat koji je premašio 10.000 poena (trenutačno je na 10.338). Osim toga, ima najviše započetih utakmica (545) te pogođenih (1381) i ispucanih trica (3507).

Do kraja sezone trebao bi prestići Kukoča i po broju ubačaja, a vjerojatno i pokušaja iz igre. S 3570 ubačaja ima 63 manje od Kukoča pa ako bi se držao prošlosezonskog ritma od 7.3 po susretu, učinio bi to već za devet utakmica, odnosno prije kraja godine.

Kukoč i Bogdanović drže sve hrvatske NBA rekorde osim u blokadama i napadačkim skokovima, koji pripadaju Ivicu Zupcu. Centar Clippersa i sam se ovog tjedna pomaknuo na listi prema pogođenim slobodnim bacanjima. Na utakmici protiv Golden Statea u četvrtak pogodio ih je četiri i s ukupno 798 izbio na treće mjesto preskočivši Dražena Petrovića (796). Obojici je blizu i Dario Šarić sa 769.

Hrvati s najviše pogođenih slobodnih bacanja u NBA ligi

1. Bojan Bogdanović 1817
2. Toni Kukoč 1813
3. Ivica Zubac 798
4. Dražen Petrović 796
5. Dario Šarić 769

Tagovi: Bojan Bogdanović, Detroit Pistons, Kukoč
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE