GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Uspjeh Copenhagena loša vijest za Dinamo

Uspjeh Copenhagena loša vijest za Dinamo
KOEFICIJENTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.12.2023 / 20:39
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Copenhagen je, mimo svih prognoza, prošao skupinu Lige prvaka u kojoj su bili još Bayern, Manchester United i Galatasaray. Očekivalo se da će se danski prvak s turskim boriti za treće mjesto, ali Copenhagen je, umjesto toga, na dno poslao United, a Galatasaray na treće mjesto te s Bayernom otišao u nokaut-fazu Lige prvaka.

To je izveo nakon što je prvu polovicu grupne faze završio sa samo jednim bodom od mogućih devet, a onda u drugom dijelu uzeo čak sedam bodova. I dok cijela Europa slavi Copenhagen i njegov pothvat, Dinamo zbog njega tuguje. S tri poraza zaredom u skupini Konferencijske lige, Dinamo si je zakomplicirao situaciju u najslabijem eurokupu.

Na ljeto kreće revolucija u Ligi prvaka. Dinamo je bio u sjajnoj poziciji za nju
Lošim rezultatima Dinamo si je jako otežao šanse za budućnost u najjačem i najbogatijem kontinentalnom natjecanju. Aktualna sezona zadnja je u kojoj Ligu prvaka igraju 32 kluba raspoređena u osam skupina. Od idućeg ljeta kreće nova era Lige prvaka, koju će igrati 36 klubova, ali po ligaškom sistemu, piše Index.

U njemu će izravno mjesto dobiti i klubovi koji nisu sama europska elita, ali su godinama sudionici grupnih i nokaut-faza eurokupova. Jasno, ako ovu sezonu završe kao prvaci nacionalnih prvenstava. Na tablici klubova te visoke srednje europske klase sve do prije mjesec dana sjajno je kotirao Dinamo. Točnije, s 43.500 bodova bio je drugi, iza vodećeg Šahtara (61) te ispred Slavije Prag, Copenhagena, Crvene zvezde, Olympiacosa..,

No nakon poraza od Viktorije Plzen te pobjeda Slavije protiv Rome u Europa ligi i Copenhagena nad Manchester Unitedom u Ligi prvaka, Dinamo je pao na peto mjesto, ali zapravo četvrto. Naime, drugi na ovoj tablici je Basel, ali on se ove sezone bori za opstanak u Švicarskoj te sigurno neće biti prvak.

Dinamu to ne pomaže da vrati mjesto prvog pratitelja Šahtara te da se ugura u Ligu prvaka bez pretkola. Štoviše, Slavija i posebno Copenhagen daleko su pobjegli Dinamu u borbi za poziciju koja znači igranje u novoj, doslovno "ligi" prvaka te dobivanje UEFA-inih desetaka milijuna.

Danci su spektakularno odmaglili Dinamu u ovoj povijesno važnoj trci. Prije mjesec dana Copenhagen je s Dinamom bio izjednačen. Imali su po 43.500 bodova. Sada je Dinamo na 45.000, a Copenhagen na čak 51.500.

Copenhagen je pretekao Dinamo i Slaviju na tablici potencijalnih klubova koji izravno ulaze u novu Ligu prvaka tako što je sinoćnjom pobjedom nad Galatasarayem u skupini Lige prvaka te prolaskom u nokaut-fazu zaradio čak 7 poena. Dva za pobjedu i pet bodova bonusa za prolazak skupine LP-a.

Šahtar je i dalje uvjerljivo prvi na toj tablici i najveći favorit za osvajanje ukrajinskog naslova, ali i Slaviji se smiješe raskošni bonus-bodovi za veliko popravljanje koeficijenta, kao i barem 2 bonus-boda za prolaz grupe EL-a. I ona može osvojiti 5 bonus-bodova za prvo mjesto skupine.

Kao što smo već pisali, pogled na priloženu tablicu pokazuje da je Dinamo propustio veliku priliku. Ždrijeb mu je podario skupinu KL-a idealnu za veliko europsko iskupljenje nakon ljetnih ispadanja u pretkolima LP-a i EL-a. I onda, umjesto da protiv Viktorije, Ballkanija i Astane natuče bodova za izravan ulazak u društvo Cityja, Reala i Bayerna, Dinamo kolo prije kraja skupine Konferencijske lige strepi hoće li uopće proći kao drugoplasirani, a izravan ulazak u Ligu prvaka je prokockao.

No za ovu priču te kolosalnu priliku u Ligi prvaka, koju je propustio Dinamo, važniji je Copenhagen. Zato što je upravo hrvatski prvak ljetos omogućio danskom povlašten status prilikom ždrijeba Lige prvaka i tako mu odškrinuo ne samo vrata senzacije koju je izveo nego mu i omogućio da ga pretekne.

Dinamo je na uzvratu trećeg pretkola Lige prvaka kod AEK-a vodio 2:0 sve do sudačke nadoknade i imao prolazak. No do kraja dodanog vremena domaćin je Livakoviću zabio čak dva gola i čudesno eliminirao gosta. Ispadanjem iz Lige prvaka njegovo mjesto u trećem potu Lige prvaka pripalo je Copenhagenu. Sve ostalo je povijest.

Tagovi: CopenhagenaM DinamO, LIGA PRVAKA
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE