GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Što bi Boban mogao raditi u Dinamu?

Što bi Boban mogao raditi u Dinamu?
POVRATAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.01.2024 / 21:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zvonimir Boban iznenada je danas istupio iz UEFA-e, u kojoj je bio jedan od najvećih suradnika predsjednika Aleksandra Čeferina.

 Boban je Slovencu zamjerio što je, kako on smatra, na silu želio promijeniti UEFA-in statut i izboriti se za još jedan mandat na čelu europske nogometne federacije.

Bobanova odluka o odlasku iz UEFA-e je konačna, a čim je objavljena, među Dinamovim navijačima pojavila se teorija da je njegova sljedeća destinacija Maksimir. Ona ima temelje u Bobanovoj izjavi od prije nekoliko mjeseci kad je za 24sata rekao da bi se u hrvatski nogomet vratio jedino u HNS i Dinamo. U trenutku kad u Dinamu nema reda, stvarne upravljačke hijerarhije ni strategije kluba navijači zazivaju čovjeka koji bi mogao usmjeriti klub na pravi put, piše Index

Kad bi se to i dogodilo, na koju funkciju bi se Boban mogao vratiti? Budući da je bio šef nogometa u UEFA-i, Boban nije mogao biti član Dinama u prošloj godini. Da bi mogao biti na nečijoj listi na predstojećim izborima, Boban je morao biti član kluba u ovoj i prethodnoj godini pa ta opcija u startu otpada.

No, spomenuto članstvo u klubu uvjet je samo za skupštinu, izvršni odbor i predsjedničkoga kandidata, ali ne i mjesto u upravi kluba. Da bi postao član uprave, Boban bi se formalno morao učlaniti u klub i mogao bi ući u njezin sastav kao, recimo, šef struke.

Dinamo prema statutu može imati dva do četiri člana uprave, a njih bira izvršni odbor. Trenutačni članovi uprave su predsjednica Vlatka Peras te Darko Podnar i Danijel Tomačić i Boban bi teoretski mogao popuniti taj sastav. No, u izvršnom odboru, koji imenuje članove uprave, sjedi i predsjednik kluba Mirko Barišić, koji na sve načine pokušava osigurati novi mandat na čelu kluba.

Lik poput Zvonimira Bobana u klubu bitno bi mu narušio utjecaj. Ne nužno izravno, ali bi bio poluga vlasti nad kojom Barišić ne bi imao nikakav utjecaj. Nije Barišić jedini. Nikola Hanžel također se bori za prevlast u Dinamu, a ima tu još struja koje bi svoj dio vlasti i svima njima bi šanse u tom slučaju drastično pale.

Pitanje je samo koliku želju i volju Zvonimir Boban ima da se uhvati u koštac s kaosom koji vlada u Dinamu i je li na to spreman. Kad su Dario Šimić, Tomo Šokota, Silvio Marić i Igor Bišćan prije deset godina pokrenuli inicijativu za demokratizaciju Dinama, Boban im je bio velika podrška.

Zdravko Mamić ga je tad prozvao da je to sve njegov tajni plan. Boban mu je žestoko odgovorio, prozvao ga je huljom i poručio da za njega u hrvatskom nogometu nema mjesta dokle god njime vlada Zdravko Mamić. Mamića nema već godina, u bjekstvu je u BiH, a Boban je u međuvremenu dogurao do statusa prvog suradnika Aleksandra Čeferina. Je li došao trenutak za njegov povratak, saznat ćemo uskoro.

Tagovi: BOBAN, DINAMO, MAKSIMIR, UEFA, ČEFERIN, BARIŠIĆ, PERAS
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE