GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Srbija definitivno bez Smailagića i Trifunovića na SP

Srbija definitivno bez Smailagića i Trifunovića na SP
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.08.2023 / 12:32
Autor: SEEbiz / Beta
BEOGRAD - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić rekao je danas da za predstojeće Svetsko prvenstvo definitivno ne može da računa na Alena Smailagića i Uroša Trifunovića.

"Na Smailagića, nažalost, ne možemo da računamo. On je imao teško virusno oboljenje, uspeo je da se spasi, ali je izgubio 6-7 kilograma i nije uopšte bio u treningu", rekao je Pešić, prenosi Košarkaški savez Srbije.

"Trifunović nosi povredu koja duže traje. Započeo je, ali nije mogao da nastavi. Meni je žao, to su dobri momci, ali hajde da nas sreća malo posluži da se kvalifikujemo za Olimpijske igre, pa će i oni imati novu šansu", dodao je on.

Košarkaši Srbije će sutra od 19.00 odigrati prijateljsku utakmicu protiv Portorika u Beogradu, poslednju proveru pred put u Aziju.

"Priključio se Stefan Jović, njegovo znanje i iskustvo sigurno mnogo znače ovom mladom timu. Donosi nam sigurnost. Njega čekamo da dođe u fizičku spremu koja je potrebna za turnir kao što je Svetsko prvenstvo", rekao je Pešić.

Najboljem nacionalnom timu priključio se i mladi Nikola Topić, a selektor je naveo da je on tu "da se kali".

"On je krasan dečko, on je zaslužio da bude ovde među najboljim igračima. Naravno, i on uči od starijih i pomaže starijima. Tu je da se kali", rekao je Pešić.

Selektor Srbije je naveo da je ekipa dobro radila u prethodnom periodu i dodao da "fali još finalizacija svega ovoga što je prošlo kroz trening".

"Odigrali smo četiri utakmice do sada, to je bilo po meni dosta dobro za ovu fazu priprema. Sada nas očekuju još tri utakmice. Protiv Portorika ovde u Areni, očekujemo da nas malo publika podrži, da nam da vetar u leđa, da nam pomogne da budemo još bolji", rekao je Pešić.

Po njegovim rečima, ta utakmica mnogo znači njegovom timu jer je Portoriko ekipa koja igra sasvim drugačije u odnosu na evropske ekipe.

"Sa puno kontranapada, uz naravno zonsku odbranu. To je nešto što nama treba da bismo se pripremili za Svetsko prvenstvo", rekao je Pešić.

Srbija će potom u Šenženu odigrati još sve utakmice, protiv Kine i Brazila.

"To će nam koristiti i za vremensku adaptaciju i nadam se da posle idemo za Manilu. Treniraćemo tamo, možda organizujemo trening utakmicu sa nekom ekipom iz drugih grupa, to ćemo još videti. Šta je u ovom trenutku najvažnije? Da nastavimo da radimo kako smo do sada radili. Da nas povrede i bolesti zaobiđu, dugačak je put, druga je klima i takva adaptacija traži posebnu koncentraciju", zaključio je Pešić.

Svetsko prvenstvo održaće se od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, u Japanu i Indoneziji, a Srbija će igrati u Grupi B sa Južnim Sudanom, Kinom i Portorikom.

Tagovi: Svetislav Pešić, Alen Smailagić, Uroš Trifunović, Nikola Jokić
PROČITAJ I OVO
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
KIKS
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
ZAGREB - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u Kranjčevićevoj 3:1 i napravila ogroman kiks u borbi za naslov.
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE