GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Smijenjen Goran Perkovac

Smijenjen Goran Perkovac
RUKOMET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.02.2024 / 19:49
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Goran Perkovac više nije izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, odlučeno je na telefonskoj sjednici Hrvatskog rukometnog saveza.

"Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza na telefonskoj sjednici održanoj danas, 6. veljače 2024. godine tijekom poslijepodneva, jednoglasno je donio odluku da se zbog neuspjeha na Europskom prvenstvu u Njemačkoj s mjesta izbornika hrvatske muške rukometne reprezentacije smijeni Goran Perkovac.

Čelništvo Saveza u ovom trenutku još nije odlučilo tko će ubuduće obavljati tu dužnost, stoga će odluka o novom izborniku biti donešena tijekom sljedećih nekoliko dana", stoji u službenom priopćenju Hrvatskog rukometnog saveza.

Perkovac je preuzeo reprezentaciju u veljači 2023. godine, kada je naslijedio Hrvoja Horvata. Kao igrač je osvajao medalje s Jugoslavijom i Hrvatskom, dok je tijekom 20 godina trenerskog staža vodio švicarske i njemačke klubove te reprezentacije Švicarske i Grčke

Hrvatsku je vodio na nedavnom Europskom prvenstvu te s njom osvojio 11. mjesto. Momčad je s njim u prvoj fazi natjecanja deklasirala Španjolsku (39:29), remizirala s Austrijom (28:28) te nadigrala Rumunjsku (31:25). U drugom dijelu turnira izgubila je od Francuske (32:34), Mađarske (26:29) i Islanda (30:35) pa u zadnjem susretu, koji nije imao značaj za prolazak u polufinale, pobijedila domaćina Njemačku (30:24).

Perkovac je odmah nakon slavlja nad Njemačkom dobio pitanje želi li i dalje voditi Hrvatsku te ima li podršku Saveza i svlačionice. Tada je odgovorio: "Mislim da imam podršku svih. Dobivam na stotine poruka iz domovine koji žele da tu ostanem i ja ću tu sigurno ostati."

Perkovac je tijekom Europskog prvenstva dao izjave koje se mnogima nisu svidjele. Perkovčeve sporne izjave bile su: "Naši igrači u velikom dijelu ipak igraju u hrvatskoj ligi u kojoj bi možda Valter (Matošević) i ja još mogli igrati."

"Moraju neki igrači ipak sami sa sobom odlučiti da ulažu u sebe. Skandinavci, Austrijanci i Švicarci u slobodno vrijeme jednostavno uzmu bicikl, trče, planinare, a znate i sami da je naša kultura takva da kada smo slobodni ne radimo ništa."

Kapetan Hrvatske Domagoj Duvnjak rekao je da "ne želi komentirati takve izjave jer misli da to nema smisla", dok je bivši reprezentativac Jakov Gojun izjavio da su to "teške riječi" te dodao: "Rekao sam da nismo u rangu Francuza, Nijemaca... To je tako uvijek. Ali nije lijepo da izbornik da takvu izjavu jer puno djece igra rukomet, puno djece sanja da jednog dana postanu reprezentativci. Kada čuju ovakvu izjavu jednog izbornika..."

Novi izbornik Hrvatske povest će reprezentaciju u borbu za ovogodišnje Olimpijske igre u Parizu. Hrvatska će u ožujku u Hannoveru igrati s Austrijom, Njemačkom i Alžirom u sklopu kvalifikacijske Skupine 2. Prvi susret igrat će 14. ožujka protiv Austrije, dan ili dva kasnije slijedi utakmica s Njemačkom, dok je dvoboj s Alžirom na rasporedu 17. ožujka.

Plasman na Igre pokušat će izboriti 12 reprezentacija podijeljenih u tri skupine po četiri momčadi. Po dvije najbolje reprezentacije iz svake skupine izborit će nastup na Olimpijskim igrama.

U kvalifikacijskoj Skupini 1 nalaze se: Španjolska, Slovenija, Bahrein, Brazil. Skupinu 3 čine: Norveška, Mađarska, Portugal, Tunis. Šest reprezentacija već je izborilo nastup na Olimpijskim igrama. To su: Francuska (domaćin), Danska (svjetski prvak), Švedska (trećeplasirana na Euru), Egipat (afrički prvak), Argentina (američki prvak) i Japan (pobjednik azijskog kvalifikacijskog turnira).

Tagovi: PERKOVAC, RUKOMET, gojun, duvnjak, gobac
PROČITAJ I OVO
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
KIKS
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
ZAGREB - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u Kranjčevićevoj 3:1 i napravila ogroman kiks u borbi za naslov.
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE