GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slovenci na vrhu skupine, od Keka se očekuje čudo

Slovenci na vrhu skupine, od Keka se očekuje čudo
IZNENAĐENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.09.2023 / 08:37
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
LJUBLJANA - Bit će to pakleni četveroboj za Euro. Skupina H zasigurno je najnapetija od svih, kada je riječ o kvalifikacijama za kontinentalnu smotru nogometaša koja će se sljedeće godine održati u Njemačkoj. Slovenija i Danska imaju po 13, a Finska i Kazahstan po 12 bodova, četiri kola prije kraja.

Slovenija je napravila ono što je trebala u rujanskom reprezentativnom "prozoru". Dobili su izabranici Matjaža Keka najprije u Stožicama Sjevernu Irsku, a onda i slabašni San Marino na jednom od najlakših mogućih gostovanja. Iako do kraja moraju igrati sa svim preostalim reprezentacijama s kojima se bore za jedno od prva dva mjesta u skupini i izravan plasman na Euro, euforija u susjedstvu već je počela.

Nekadašnji napadač slovenske nacionalne vrste (33 nastupa/5 golova) Sebastjan Cimirotič u intervjuu za list Ekipa rekao je:

- Ostvarili smo važan cilj uzevši šest bodova iz ove dvije utakmice. Ima još bodova u igri, ali naš raspored jako je dobar. Sve je otvoreno, a ako se mislimo plasirati na Euro, znamo što nam je činiti - kaže strijelac prvog pogotka za Sloveniju na svjetskim prvenstvima pa dodaje:

- Moramo pobjeđivati direktne suparnike, a to su protivnici po našoj mjeri. Utakmica koju smo u lipnju odigrali u Finskoj (poraz 2:0, op.a.) ne smije se ponoviti. Sa sadašnjim stanjem u kadru, mislim da ovu situaciju možemo iskoristiti. Sigurno je da će gostovanje u Danskoj biti najteže, ali mi smo uvijek dobri kada je protivnik težak. Moramo vjerovati u naše dečke i biti optimistični - veli bivši napadač Rijeke, a potom i Hajduka pa zaključuje:

- Ljudi, ovo nam je prilika da sjednemo u automobile i odemo u Njemačku, to nam je praktički zemlja-susjed. Bilo bi to sjajno.

Tagovi: mATJAŽ kEK, SLOVENIJA
PROČITAJ I OVO
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
NBA PLAYOFF
Dallas nadoknadio 31 razlike pa izgubio od Clippersa
LOS ANGELES - Clippersi su se vratili u igru i poravnali trenutno najzanimljiviju NBA play-off seriju u prvoj rundi.
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NBA
Knicksi pobijedili, Bogdanović se ozlijedio
NEW YORK - Košarkaši New York Knicksa poveli su sa 3-1 u pobjedama protiv Philadelphia 76-ersa u prvom krugu doigravanja NBA lige zahvaljujući 97-92 pobjedi na gostovanju u četvrtoj utakmici te ih još samo jedna pobjeda dijeli od prolaska u drugi krug.
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
KIKS
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
ZAGREB - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u Kranjčevićevoj 3:1 i napravila ogroman kiks u borbi za naslov.
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE