GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sjajni Dinamo pobijedio PAOK

Sjajni Dinamo pobijedio PAOK
KONFERENCIJSKA LIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.03.2024 / 23:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dinamo je na Maksimiru pobijedio PAOK 2:0 u prvoj utakmici osmine finala Konferencijske lige. Dva pogotka bezopasnom grčkom sastavu zabio je Bruno Petković. Modri tako imaju veliku prednost uoči uzvrata u Solunu, koji će se igrati idući četvrtak u 18:45.

PAOK je većim dijelom prvog poluvremena dominirao u posjedu, dok je sastav trenera Sergeja Jakirovića prijetio preko kontri i polukontri. U jednoj takvoj šansi našao se Arber Hoxha u petoj minuti. Krilni napadač Dinama prošao je suparnika, ali je loše zahvatio loptu i ona je proletjela pokraj stative.

Gosti su uzvratili dvjema poluprilikama kapetana Andrije Živkovića, ali njegovi udarci desnom nogom i glavom nisu otišli ni u okvir gola Ivana Nevistića. Udarac Martina Baturine s ruba kaznenog prostora iz 36. minute, koji je odlično zaustavio hrvatski vratar Dominik Kotarski koji brani za PAOK, bio je najava pogotka.

Svega minutu nakon šuta Baturine PAOK-ov desni bočni Jonny pogriješio je prilikom dodavanja. Petković je oduzeo loptu, sjurio se prema golu gostiju i puknuo. Kotarski je spriječio prvi udarac, ali ne i drugi i tako je Dinamo na poluvrijeme otišao s prednošću 1:0. PAOK je bio bezopasan.

Drugo poluvrijeme bilo je nalik prvome. Gostujući igrači trenera Razvana Lucescua držali su loptu u svojim nogama, ali nisu uspijevali stvoriti šansu. S druge strane, Dinamo je zaprijetio preko Špikića i Baturine prije no što je u 71. minuti udvostručio vodstvo.

Dinamo je ponovno iskoristio otvoreni prostor na polovici PAOK-a. Baturina je krasno podvalio loptu u kazneni prostor, prošla je pokraj nogu gostujućih braniča, a Petković ju je mirno plasirao preko Kotarskog za svoj i drugi gol Dinama.

Austrijski napadač Thomas Murg u 84. minuti imao je najbolju priliku PAOK-a, ali pucao je iznad gola, dok je Nevistić u zadnjim trenucima dobro reagirao te je izbio loptu nakon oštrog ubačaja s desne strane. Grčki klub tako je ostao bez ijednog pravog udarca u okvir gola te će mu u uzvratu trebati veliki preokret kako bi prošao Dinamo i izborio četvrtfinale Konferencijske lige.

Tagovi: Dinamo, PAOK, Petković, Jakirović, Hoxha, Baturina
PROČITAJ I OVO
Futsal Dinamo u finalu
DRUGU GODINU ZAREDOM
Futsal Dinamo u finalu
ZAGREB - Futsal Dinamo „srušio“ je još jednom Futsal Pulu i plasirao se u finale drugu godinu zaredom. Pobjednika smo tražili u produžecima, a rezultat na kraju bio je 4:2. A sad, idemo po novu „Kantu“!
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
KIKS
Lokomotiva nokautirala Rijeku, Dinamo na vrhu tablice
ZAGREB - Rijeka je u 32. kolu SuperSport HNL-a izgubila u Kranjčevićevoj 3:1 i napravila ogroman kiks u borbi za naslov.
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE