GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šimić traži filijalu za razvoj mladih Dinamovih igrača

Šimić traži filijalu za razvoj mladih Dinamovih igrača
ANGAŽMAB
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.04.2023 / 12:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Bilo je emotivno na tribinama i uzbudljivo na terenu. U Kranjčevićevoj smo napravili važan korak prema naslovu prvaka, ali tek se bacamo na pravi posao, brzo je Dario Šimić pospremio u ladicu dojmove utakmice s Lokomotivom.

Još donedavno školski slučaj obiteljskog nasilja, da ne kažemo baš incesta, odnos dva zagrebačka kluba počeo se odlaskom ‘Lokse‘ iz roditeljskog doma razvijati u iskreno suparništvo. Otkako se njegova ljubimica emancipirala, ugasila zajedničku mail adresu s Dinamom i prestala zavirivati u bratove ormare sa zaboravljenom garderobom, Lokomotivin gazda Božidar Šikić za plave više nema popusta. Da Dinamo nije odavno monopolizirao navijačku scenu Zagreba, prepustivši njezine margine Hajduku, možda bismo u budućnosti razgovarali o gradskom derbiju, onakvom kakav su nekoć igrail Dinamo i NK Zagreb.

Prije nego što je uskočio u maksimirsko sedlo, Šimić je izvjesno vrijeme proveo u Skupštini kluba s Kajzerice. Nije tajna da je utjecajem animirao prvo skaute, a onda i menadžere RB Salzburga da iskeširaju 4 milijuna eura za njegova sina Roka, što je uvjerljivo najveći izlazni transfer u Lokomotivinoj povijesti, ali ujedno i crvena crta preko koje se Dinamo više ne usudi prekoračiti. Lokomotivine mlade zvijezde su skupe kao ‘shinkansen‘ vlakovi, teško da hrvatski prvak sebi sutra može priuštiti Kačavendu ili Stojkovića za manje od tri milijuna eura.

Šimić ima plan kako doskočiti problemu kojem je i sam kumovao. Njegova je ideja da Dinamo u Zagrebu ili okolici pronađe novu filijalu za razvoj mladih igrača. Ideja s drugom momčadi pokazala se financijski prezahtjevnom, jer je klub servisirao cijelu biblioteku profesionalnih ugovora, ali poslije gašenja Dinama II postaje jasno da klubu ipak treba platforma za brušenje talenata. Dok naglas razmišlja o satelitskom klubu, Šimić će spomenuti Sesvete, Trnje i Hrvatski dragovoljac. U jednom od navedenih klubova bi u perspektivi pod nazdorom Dinamovih trenera i stimuliran Dinamovim novcem trebao procvjetati talent Gurlice, Brkljače, Lukunića, Topića...

- Ne smije nam se dogoditi da u rosteru za važnu utakmicu imamo dvanaest seniora - dodat će Šimić u usputnom razgovoru za Jutarnji list.

Blagdanske dane, uzgred rečeno, proveo je na kratkom izletu po Italiji i Francuskoj. Bilo je to mješovito, obiteljsko-poslovno putovanje. Dok je posljednjih godina krstario svijetom kao Milanov skaut, Šimić je skenirao bogatu galeriju potencijalno zanimljivih igrača. U sjeni svakog Pierrea Kalullua, nogometaša kojeg je osobno prepoznao u drugoj momčadi Lyona i preproučio ‘rossonerima‘, redovito ostane još nekoliko intrigantnih talenata koji bi sutra Dinamu mogli biti cjenovno dostupniji od vodećih mladih zvijezda HNL-a. Ako ih nije pogledao uživo, Šimić je dobio relevantnu informaciju iz bogate mreže kontakata razgranate od Argentine do Skandinavije.

U Maksimiru će na ljeto biti vrlo prometno. Na utakmici "repke" u Bursi upravo je aranžiran izlog Dominika Livakovića i na ljeto bi se klub uz fiksnu otpremninu od 10 milijuna eura trebao rastati od njega. Neće biti iznenađenje ako za njim krenu Ivanušec i Šutalo, jer za obojicu postoji interes. Negdje u zraku visi pitanje o budućnosti Petkovića, jer 28-godišnjem napadaču se baš i ne žuri potpisati novi ugovor (važeći mu istječe u ljeto 2024. godine), a Šimić je u dosluhu s Bišćanom već počeo stezati obruč oko Žana Vipotnika (20 golova za Maribor) i Matije Frigana (10 golova za Rijeku).

Jedan od dvojice profilnih dvojnika - robusni strijelci u ranim 20-tima - sljedeće sezone vjerojatno će nositi Dinamov dres. Uz napadača Šimić će ekipirati kadar sa barem jednim pojačanjem u svakoj od linija momčadi prije nego što Bišćana suoči sa zadatkom da preskoči letvicu koju je Ante Čačić ljetos dignuo u oblake plasmanom u skupinu Lige prvaka...

Tagovi: Dario Šimić, Dinamo, Lokomotiva, Žan Vipotnik, NK Zagreb, Igor Bišćan, Martin Baturina, NK Sesvete, NK Trnje
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE