GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šimić dogovara jedan od najvećih transfera Dinama u povijesti

Šimić dogovara jedan od najvećih transfera Dinama u povijesti
TRANSFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.04.2023 / 12:56
Autor: SEEbiz
VELIKA GORICA - Dinamo je jučer ponovno kiksao u SuperSport HNL-u. Ovoga puta je na gostovanju u Gorici kod posljednje momčadi lige odigrao 1:1 i ponudio Hajduku da mu se približi na sedam bodova razlike. Hajduk je to i učinio kada je u kasnijem terminu pobijedio Šibenik na Šubićevcu 3:2.

Na toj utakmici nije bilo Darija Šimića, relativno novog člana Uprave i čovjeka kojeg se od imenovanja u Upravu moglo vidjeti na svakoj dosadašnjoj utakmici Dinama. Kad su novinari vidjeli da Šimića nema u loži stadiona u Gorici, počela su pitanja o razlogu njegova nedolaska. Kako doznajemo, odgovor se krije u velikom poslu koji Dinamo dogovara u Sloveniji.

Šimić nije bio na utakmici s Goricom jer je u to vrijeme bio u Mariboru, gdje pregovara sa slovenskim klubom kako bi zaključio jedan od najvećih poslova u povijesti Dinama - dovođenje napadača Žana Vipotnika. Baš je jučer, pred Šimićevim očima, Vipotnik pokazao zašto ga žele. Maribor je slavio s 3:0 protiv ND Gorice u 29. kolu slovenske prve lige, a sva tri gola zabio je Vipotnik.

Za Vipotnika postoji interes iz Rusije, MLS-a i još nekih liga, ali mladi napadač najbliži je Dinamu. Pod vodstvom bivšeg trenera Dinama Damira Krznara je eksplodirao, postao prvi strijelac lige i došao do reprezentacije, u kojoj je krenuo izvrsno i zabio dva gola u prva dva nastupa.

Kako doznajemo, Maribor je za Vipotnika već odbio ponudu iz inozemstva od četiri milijuna eura i 200 tisuća eura, a Dinamo bi ga mogao dobiti za oko tri milijuna eura. U tom slučaju bi pod račun dao jednog igrača trajno, a jednog na posudbu, no o imenima tih igrača još se ne govori.

Vipotnik prema Transfermarktu vrijedi 500.000 eura, ali ta će cijena uskoro biti povećana, kao i interes za sjajnog napadača. Dinamo je dosad samo dvojicu igrača platio više od tri milijuna eura, a to su bili Boško Šutalo i Marko Rog. Jasno je, dakle, da bi ovo bio jedan od najvećih poslova u povijesti Dinama.

Vipotnik je jako zainteresiran za dolazak u Maksimir jer Dinamo vidi kao idealnu priliku za sljedeći korak u karijeri i budući transfer u neku od najjačih liga. Mariboru bi taj posao također odgovarao jer bi dobio neke Dinamove igrače, što se dosad pokazalo dobrim rješenjem.

Podsjetimo, u Mariboru je na posudbi Marko Tolić, koji se ondje potpuno probudio i u nastavku sezone je jedan od najboljih igrača u momčadi Damira Krznara. Pod vodstvom bivšeg Dinamova trenera odlično se snašao, što bi moglo dobro doći i nekim drugim Dinamovim igračima koji trenutačno nisu u prvom planu prve momčadi.

Tagovi: Dario Šimić, Dinamo, Žan Vipotnik, Maribor
PROČITAJ I OVO
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
LEGENDA NOGOMETA
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
BUENOS AIRES - Nogometna legenda Diego Armando Maradona preminuo je 25. studenoga 2020. godine, a gotovo četiri godine kasnije stižu nove informacije o njegovoj smrti.
Parma se vratila u Serie A
POVRATAK
Parma se vratila u Serie A
PARMA - Parma je danas u gostovanju kod Barija u utakmici 36. kola talijanske Serie B remijem 1:1 osigurala povratak u Serie A, najviši razred talijanskog nogometa.
Bjelica napušta Union Berlin
ODLAZAK
Bjelica napušta Union Berlin
BERLIN - Nenad Bjelica (52) će na kraju sezone napustiti Union Berlin, tvrdi Kicker pozivajući se na izvore unutar njemačkog prvoligaša.
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
REKORDI
Modrić srušio rekord Reala koji je stajao skoro 60 godina
MUNCHEN - Bayern i Real Madrid remizirali su 2:2 u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka. Utakmica je odigrana pred 75.000 gledatelja na Allianz Areni u Munchenu, a uzvrat se igra iduću srijedu u Madridu.
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
PREDOMISLIO SE
Modrić će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom
MADRID - Nakon što s Realom odigra utakmice polufinala Lige prvaka protiv Bayerna, Luka Modrić (39) će zatražiti sastanak s Florentinom Perezom kako bi mu rekao da želi još jednu sezonu ostati u Realu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE