GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Scolari preuzima Atletico Mineiro

Scolari preuzima Atletico Mineiro
PREKID MIROVINE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.06.2023 / 10:29
Autor: SEEbiz
RIO DE JANEIRO - Luiz Felipe Scolari, koji je s Brazilom osvojio naslov svjetskog prvaka, odlučio je prekinuti trenersku mirovinu kako bi preuzeo brazilski klub Atletico Mineiro s kojim je potpisao ugovor do prosinca 2024.

Scolari je napustio svoj posao tehničkog direktora u Athletico Paranaenseu kako bi prešao u klub iz Belo Horizontea, gdje je naslijedio argentinskog trenera Eduarda Coudeta.

Prošle je godine odveo odveo Athletico do finala Copa Libertadores , a onda najavio povlačenje u studenom, nastavljajući raditi u klubu kao tehnički direktor.

Scolari je s Brazilom osvojio naslov svjetskog prvaka 2002. u Japanu, ali je bio i izbornik kada su Brazilci doživjeli 1-7 poraz od Njemačke kod kuće u polufinalu Svjetskog prvenstva 2014. godine. Odveo je Portugal do finala Europskog prvaka 2004. i polufinala Svjetskog prvenstva 2006. prije nego što je preuzeo Chelsea, gdje je izdržao sedam mjeseci prije nego što je otpušten.

Na klupskoj razini, sada 74-godišnji Scolari je uživao u uspjehu u Brazilu i Kini. Osvojio je brazilsku Serie A i Copa Libertadores s Germiom i Palmeirasom, te kinesku Super ligu i azijsku Ligu prvaka s Guangzhou Evergrandeom.

Scolarijeva prva utakmica na čelu Atletica bit će gostovanje kod Fluminensea 21. lipnja. Atletico je četvrti u ligi s 18 bodova iz 10 utakmica.

Tagovi: Luiz Felipe Scolari, Atletico Mineiro
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE