GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

San Antonio lutrijom dobio najveći zgoditak nakon LeBrona

San Antonio lutrijom dobio najveći zgoditak nakon LeBrona
DRAFT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.05.2023 / 08:02
Autor: SEEbiz / index.hr
NEW YORK - Victor Wembanyama, tinejdžerska (19) senzacija iz Francuske, sigurno ide u San Antonio Spurse. To je ishod ovogodišnje NBA lutrije, na kojoj su pobijedili Spursi i tako stekli pravo biranja prvog picka. Izvjesno je da će to biti čudesni centar,

fenomen visok 220 centimetara, ali podjednako neprobojan pod košem i pokretljiv te kreativan.

Zbog nevjerojatnog Wembanyame ovogodišnji draft je najiščekivaniji od onog 2003., kada je Cleveland izabrao prvi također srednjoškolca, ali po imenu LeBron James. Wembanyama je s obzirom na svoju dob i nevjerojatni talent te svestranost projektiran kao generacijska superzvijezda. Igrač za kojeg se predviđa da će obilježiti eru te, naravno, vratiti San Antonio s dna prema vrhu NBA lige.

Nakon što se Wembanyama predstavio Americi, niz klubova se trudio biti što lošiji

Igrač francuskog Metropolitena, najbolji strijelac (21.8 poena), skakač (10.3) i bloker (3.0) francuske lige je još od jeseni postao očiti prvi izbor drafta 2023., koji se održava 22. lipnja u New Yorku. Francuz se Americi sjajno predstavio ekshibicijskim utakmicama u Las Vegasu. Nakon toga su pojedini klubovi tankirali sezonu kako bi imali što veće šanse dovesti čudo iz Francuske.

Redoslijed biranja na draftu ili biranja Wembanyame odlučila je lutrija, koja se s posebnim uzbuđenjem pratila u Detroitu, Houstonu i San Antoniju, koji su imali najveće izglede. Prednost su izborili jer su sezonu završili s najlošijim omjerima.

Imali su 14 posto šanse za prvi pick, a slijedili su ih Charlotte (12.5%) i Portland (10.5%). U konkurenciji je bilo 14 momčadi koje se nisu plasirale u doigravanje, a najmanje šanse među njima imao je New Orleans, samo 0.5%.

Na lutriji su izvučena četiri kluba koja će birati s prve četiri pozicije, a ostali slijede prema ovosezonskom omjeru i šansama koje imaju za prvi pick. Pobijedilli su San Antonio i Gregg Popovich, koji su tako nastavili imati najviše sreće prilikom izbora centarskih supertalenata. Naime, prije Wembanyame prvi su pikirali Davida Robinsona i Tima Duncana, koji su u Spursima postali velikani te ih vodili do NBA naslova.

Evo i poretka nakon izvlačenja lutrije:

1. San Antonio
2. Charlotte
3. Portland
4. Houston
5. Detroit
6. Orlando
7. Indiana
8. Washington
9. Utah
10. Dallas
11. Orlando
12. Oklahoma
13. Toronto
14. New Orleans

Tagovi: Victor Wembanyama, San antonio Spursm NBA draft
PROČITAJ I OVO
LeBron i Davis spasili Lakerse
NBA PLAYOFF
LeBron i Davis spasili Lakerse
LOS ANGELES - Lakersi su na svojem parketu nadigrali Denver Nuggetse 119:108 u noći sa subote na nedjelju i tako upisali prvu pobjedu u prvoj rundi doigravanja.
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
HNL
Dinamo golom Vidovića zasjeo na prvo mjesto
VARAŽDIN - Dinamo je u susretu 32. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin u gostima 1:0 fantastičnim golom Gabriela Vidovića u 46. minuti. Dinamo je imao još četiri velike šanse, koje nije realizirao, ali ga Varaždin nije kaznio.
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
KAŠNJENJE
Njemački klubovi dobit će 80 milijuna eura manje od prihoda od medijskih prava
BERLIN - Usred spora oko prava emitiranja Bundeslige sa servisom za streaming DAZN, Njemačka nogometna liga (DFL) objavila je da će 36 profesionalnih klubova dobiti manje novca od planiranog od prihoda od medijskih prava.
Obradović ostaje na klupi Partizana
KOŠARKA
Obradović ostaje na klupi Partizana
BEOGRAD - Legendarni trener produljio je ugovor sa srpskim klubom.
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!
ODUŠEVLJENJE
Ancelotti: Modrićevo stanje je spektakularno!

SAN SEBASTIAN - Real Madrid upisao je novu pobjedu, ovog puta u Baskiji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE